Matej Oražem o aktualnem stanju v NK Domžale

Nogometaši Domžal bodo zaradi številnih odsotnosti, ki jih narekuje koronavirus, okuženih je namreč že dvanajst članov prve ekipe, naslednji dve prvenstveni tekmi odigrali naknadno. O aktualnem stanju pri dvakratnih državnih prvakih je spregovoril športni direktor Matej Oražem.

V NK Domžale so že pred dnevi želeli prestaviti tekmo z Muro, ker se stanje v povezavi s koronavirusom ni izboljšalo, pa so Nogometni zvezi Slovenije predlagali preložitev tekem 9. in 10. kola, ki bi morali biti odigrani v četrtek, 29. oktobra, in v ponedeljek, 2. novembra.

“V teh težkih trenutkih moramo vsi na prvo mesto postaviti zdravje in to smo si v NK Domžale ves čas tudi prizadevali. Zahvaljujem se Nogometni zvezi Slovenije, da je prisluhnila naši prošnji po prestavitvi dveh tekem, ne glede na to, pa sem še vedno prepričan, da se nedeljsko srečanje ne bi smelo igrati, saj je pomenilo veliko tveganje za zdravje vseh prisotnih.

Iskrena zahvala gre tudi NK Aluminij in NK Bravo, ter mojima kolegoma Borutu Arliču in Dejanu Močniku, ki sta prisluhnila naši stiski, razumela nevarnost za javno zdravje ter soglašala s prestavitvijo tekem. Takšno razumevanje, solidarnost in odgovornost v teh zahtevnih časih naš nogomet krvavo potrebuje, na žalost pa se je to v zadnjih mesecih zgolj redko in sramežljivo prikazalo. Verjamem, da bo izkušnja preteklega tedna koristna za celoten slovenski nogomet, saj moramo spoznati, da nam novi virus ne bo prizanašal, ter da se je potrebno na pojave bolje in predvsem bolj sistemsko pripraviti,” je poudaril Oražem.

Sami bodo naslednje dni preživeli v samoizolaciji, v soboto pa bodo opravili novo skupinsko testiranje vseh preostalih zdravih članov ekipe in strokovnega štaba: “Čas, ki smo ga pridobili, nam bo omogočil, da bomo vse okužene ločili od procesa treninga ter tako preprečili nadaljnje širjenje okužb znotraj moštva. Tako se bomo, v kolikor ne bo število novih okužb izjemno visoko, nemudoma vrnili v ritem treniranja in bomo tako zmožni varno nadaljevati z igranjem tekem v državnem prvenstvu.”

Miha Ulčar; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi