Mark Strajnar, NK Domžale: “Izjemna izkušnja, a v mislih že imamo Muro”

Dres slovenske mlade izbrane vrste so v septembru premierno zastopali Jošt Pišek, Nick Perc, Emir Saitoski in Mark Strajnar. Teden dni dolgo bivanje na Brdu pri Kranju se je zaključilo s ponedeljkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini. O vtisih je spregovoril levi bočni branilec Strajnar.

”Bilo je super! Prvič sem bil dela tega in izjemno sem vesel te priložnosti. Vse skupaj je bilo bistveno lažje, saj so bili ob meni še trije klubski soigralci. Z ostalimi fanti se poznamo z mlajših selekcij, mladinskih in tudi članskih tekem. Pod vodstvom odličnih trenerjev smo na fantastično pripravljenih zelenicah vsakodnevno trenirali na zelo visokem nivoju. Okusili smo malce drugačen način nogometa, zato komaj čakam na novo reprezentančno akcijo,” je izkušnjo pokomentiral 18-letni Mark Strajnar, ki je prijateljsko srečanje odigral v celoti.

Slovenci so v Kranju sicer dosegli dva gola, vendar Bosna je na razmočenem igrišču bila bolj učinkovita: ”Drži, tekma je bila odigrana na zahtevni zelenici. Poskušali smo igrati na preskok, se tako prilagoditi, a v zaključku nam je malce zmanjkalo. Nasprotnik je hitro dosegel dva gola, v nadaljevanju tudi povišal prednost, ne glede na to pa menim, da smo delovali kvalitetno. Iz te tekme bomo sedaj povlekli dobre lastnosti, slabe pa poskušali popraviti s pomočjo strokovnega štaba še pred novembrskima preizkušnjama.”

Strajnar je ob povratku v Domžale dodal: ”Sedaj se vračamo v klubski nogomet. V mislih imamo samo Muro. Danes bo na sporedu analiza, nato nas čakajo trije treningi, na katerih bomo poskušali do sobotnega dvoboja malce spremeniti sistem igranja. Dodatno izpiliti vse skupaj. V preteklosti smo že poskušali na takšen način in verjamem, da nam bo tudi tokrat uspelo. Po porazu v Celju namreč želimo odgovoriti na pravi način, se ustrezno odzvati, tekma z Muraši pa predstavlja idealno priložnost za dosego tega.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi