Margit Kosirnik: »Glavni cilj je čim hitrejša vrnitev na zelenice«

Radomljanke nekaj mesecev brez Margit Kosirnik

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex z nedeljskim gostovanjem v Beltincih, kjer se bo pomerila z vodilno Muro, odpira končnico Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.

Rumenosrčne se bodo v zaključku sezone morale znajti brez Lare Volavšek in Margit Kosirnik, ki ju je zaustavila poškodba kolena. Margit je po zimski poškodbi vezi že prestala operativni poseg in je pred tedni pričela z rehabilitacijskimi aktivnostmi.

»Okrevanje po poškodbi poteka dobro in po mojem mnenju tudi dokaj hitro. Nimam težav z bolečino. Od začetka marca obiskujem fizioterapijo in napredek je viden. Sedaj čakam še zdraviliško zdravljenje, nato pa pričnem z naprednejšo vadbo,« je Komendčanka dejala o dosedanjem poteku okrevanja.

Gre za prvo zahtevnejšo poškodbo v karieri dolgoletne igralke Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Kakšno je bilo soočenje z diagnozo? 

»Res je, doletela me je prva težja poškodba. Bilo je težko, saj sem takoj vedela, da to pomeni slabo leto brez aktivnosti, predvsem pa brez nogometa,« priznava Margit, ki rumene barve brani že vse od sezone 2015/16.

Za člansko ekipo rumenih je doslej nabrala 57 uradnih nastopov, v letošnji sezoni se bo številka zaustavila pri 12 tekmah. Čemu se posveča zdaj, ko nima klubskih obveznosti s treningi in tekmami? 

»Čas posvečam predvsem rehabilitaciji, saj je glavni cilj čim hitrejša vrnitev na nogometne zelenice,« ne skriva osrednje želje.

Ekipa se bo morala nekaj časa znajti brez njene pomoči, kaj pred serijo zahtevnih tekem sporoča soigralkam? 

»Imamo mlado, a dobro ekipo. Vem, da se bodo dekleta dobro znašla, saj imamo nekaj izkušenih igralk, ki so vzgled mlajšim. Želim jim veliko sreče na tekmah, predvsem pa, da bodo uživale na igrišču,« je še poudarila devetnajstletnica.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi