Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex

Maja Zajc se po polletnem igranju za ŽNK Cerklje vrača v staro jato, med rumenosrčne. Vratarka bo v nadaljevanju sezone pomemben člen članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Petindvajsetletna Litijanka je klubske barve branila že v sezonah 2021/22 in 2022/23, ko si je mesto med vratnicama delila z Nušo Vidrih in Živo Galjot. V dveh sezonah je v državnem prvenstvu zbrala 17 nastopov, na 11 tekmah pa je svojo mrežo ohranila nedotaknjeno.

»V preostanku prvenstva se želim izkazati tako osebno kot z ekipo. V končnici sezone si želim, da odigramo kakovostne tekme, osvojimo tri točke proti kateri od ekip z vrha lestvice in smo dober konkurent v skupini za prvaka,« je dejala povratnica v ŽNK Radomlje Medex.

Maja se med Radomljanke vrača s točno sto tekmami v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje, v kateri je prvič nastopila v sezoni 2013/14. V preteklosti je bila tudi del članske izbrane vrste Slovenije, pohvali pa se lahko tudi z izkušnjami iz tujine. Najprej se je preizkusila pri litovskem serijskem prvaku Gintri, na Irskem pa je nosila dres Galwayja.

Kakšen je bil ponovni sprejem med rumenosrčne? »Soigralke so me dobro sprejele, ekipa je zelo mlada, tega pa smo že vajeni. Večina je starih obrazov, z dekleti se dobro razumemo. Ni se veliko spremenilo od mojega odhoda,« je še razkrila Maja Zajc.

Avtor: Peter Dominko; Foto: Aljoša Cankar/ŽNK Radomlje Medex

Tagi