Lea Dolinar iz rdečega v rumeni dres

Iz rdečega v rumeni dres. Lea Dolinar je naslednja novinka v vrstah rumenosrčnih, v prihajajoči sezoni bo igrala za kadetsko ekipo Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

Štajerka je v tekmovanjih NZS prvič zaigrala pred petimi leti, na skupno 59 tekmah pa se  je veselila 51 zadetkov. Zadnji dve sezoni je v kadetski ligi nastopala za ŽNK Ptuj, dres katerega je prvič oblekla v sezoni 2015/16, vmes pa je eno sezono igrala za trboveljsko-celjski ŽNK Picerija Oliva.

Ptujski klub v sezoni 2021/22 ne bo del kadetske lige, Lea pa se podaja proti novim izzivom. Po prestopu v Radomlje septembra pričenja šolanje v prestolnici. “Glede na to, da bom šolanje nadaljevala na Gimnaziji Šiška, prestop ni presenečenje. Dobila sem nekaj ponudb, na koncu pa sem se odločila za Radomlje. Do mene so imeli zelo lep pristop, všeč mi je bilo predstavljeno, klub pa ima dobro vizijo in zastavljene cilje,” uvodoma pove petnajstletnica.

Najstarejša selekcija mladinske šole ŽNK Radomlje v novo sezono vstopa z okrepljeno zasedbo. Lea verjame, da lahko s soigralkami pogleduje proti vrhu: “Kadetska ekipa se je res okrepila. Pričakujem zanimivo prvenstvo, znano je, da se je tudi drugod marsikaj spremenilo. Moji cilji so, da se še naprej razvijam, izboljšujem ter s tem pripomorem ekipi. Mislim, da lahko ciljamo na vrh lestvice.”

Radomlje bodo novo poglavje v karieri, s kakšnimi pričakovanji se podaja med rumene? “Kot že povedano, se v novo zgodbo podajam z željo po izboljšanju, tako na igrišču kot izven njega. Menjava okolja, trenerjev, soigralk bo najverjetneje kar precej vplivala name kot osebo,” pravi svetlolasa Štajerka, ki je nogometno znanje pilila tudi v fantovski konkurenci.

Že s sedmimi leti se je pridružila treningom fantovskih selekcij ONŠ Golgeter Hajdina. “Do zdaj sem igrala tudi z dečki, v prihodnje pa tega ne bo več mogoče usklajevati. Vesela sem te izkušnje, med ženskim in moškim nogometom je še kar precej razlik, tako da so mi bili ti treningi v veliko korist. Več se igra na moč in borbenost,” priznava Lea.

Dolinarjeva ob tem priznava, da se ne spomni, kdo jo je navdušil nad nogometom, ve pa, da jo je žoga privlačila že od malih nog. Pravega nogometnega vzornika nima, navdih pa najde v večjem številu posameznikov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽNK Radomlje (@znkradomlje)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi