Lara Volavšek: »Menim, da lahko posežemo še po boljši uvrstitvi«

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex še manj kot mesec dni loči do nadaljevanja Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Rumenosrčne bodo v 14. krogu državnega prvenstva gostje Gažona.

Radomljanke bodo do gostovanja na koprski Bonifiki opravile še lepo število treningov. Lara Volavšek je v pogovoru za klubsko spletno stran poudarila, da delo poteka nemoteno: »Priprave potekajo v skladu z načrtom. S soigralkami se pridno udeležujemo treningov in pridno delamo za čim boljše nadaljevanje sezone.«

 

Ekipa trenerja Aljaža Gornika je doslej odigrala dve pripravljalni tekmi. Dekleta v rumenem so najprej premagale fantovsko zasedbo NK Trebnje U14, pred dnevi pa so po nekaj neizkoriščenih priložnostih izgubile z NK Radomlje U14. »Pripravljalne tekme so dober pokazatelj našega dela, zato se na njih trudimo dati naš maksimum. Tekme s fantovskimi ekipami so prav posebna preizkušnja, saj vzdržujejo hitrejši tempo, ki nas sili v hitrejšo igro, kar nam bo prišlo prav v ligi,« se zaveda mlada branilka.

Po treh tekmah s fantovskimi nasprotniki bo eden od vrhuncev priprav tekma z graškim Sturmom. Štajerke, ki so aktualne avstrijske podprvakinje, so zadnja leta tradicionalne nasprotnice Radomljank. »Zagotovo bo hiter tempo tudi na tekmi z graškim Sturmom, saj smo poleti spoznale, da gre za zelo dobro in uigrano ekipo. Tudi zato se veselim tega srečanja,« razkriva Lara.

Šestnajstletnica je bila jeseni ena najbolj obremenjenih igralk, saj je ob 11 tekmah za kadetsko selekcijo kluba zbrala še 11 nastopov za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex. Ljubljančanka je zadovoljna s prvimi koraki v članskem nogometu: »Menim, da sem se jeseni kar dobro izkazala, vendar je vedno prostor za dodaten napredek. Do napredka v moji igri so mi veliko pomagale tudi soigralke, ki so me ves čas spodbujale in gnale naprej.«

 

Rumenosrčne so prezimile na četrtem mestu državnega prvenstva, s štirimi točkami zaostanka za tretjim mestom. »Ekipe na vrhu lestvice so zelo kakovostne, vendar glede na naše predstave skozi celotno sezono menim, da lahko posežemo še po boljši uvrstitvi. Moj cilj v drugem delu sezone je, da igram še bolj odločno, z ekipo pa želimo spomladi ciljati proti tretjemu mestu lestvice,« Lara pravi o ciljih v nadaljevanju sezone.

 

Še pred nadaljevanjem državnega prvenstva bo s kadetsko reprezentanco sodelovala na mednarodnem turnirju v Srbiji. Slovenke se bodo 14. februarja v Stari Pazovi pomerile s kadetsko reprezentanco Srbije, dva dni zatem pa bodo na istem prizorišču odigrale še tekmo s Hrvaško. Dolgoletna članica rumenih se veseli trenutka, ko bo znova oblekla dres s slovenskim grbom: »Povabilo v kadetsko reprezentanco me je res razveselilo, saj sem redno trenirala in na vsakem treningu vedno dala vse od sebe, zato se teh priprav neizmerno veselim.«

 

Ob Lari so povabilo v kadetsko izbrano vrsto prejele še Žana GaljotŠpela GerbecBrina Omejec ŽidanUla OsolnikAjda Zajc in Neža Žagar. Na čakalni listi so Taia DolesKatja PrelovšekMaruša RupnikAyla Skenderović in Nika Slapnik.

Avtor: Peter Dominko; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi