Krstne članske minute za Leo Dolinar in Nušo Vidrih

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je misli usmerila proti sobotnemu gostovanju v Beltincih. Rumenosrčne se v Prekmurje odpravljajo po novi dobri predstavi, ki jo bodo skušale v 19. krogu SŽNL še nadgraditi.

Radomljanke so se odlično kosale z izkušeno zasedbo Olimpije, z igralko več pa so bile v drugem polčasu blizu izenačenja. Obračun je bil dokončno odločen po ljubljanskem zadetku v 85. minuti tekme. Gostiteljice srečanja so se znova predstavile v izjemno mladi zasedbi, krstne minute v članski konkurenci sta vknjižili novopečeni šestnajstletnici Lea Dolinar in Nuša Vidrih.

»Ob debiju je nasproti stala najboljša ekipa. Tekma je bila izjemno močno, povsem nekaj drugega, kot sem igrala do sedaj. Dekleta so močna, starejša tudi deset let, zato je to čisto drugačen nivo. Vidim pa, da se vseeno da igrati, če se postaviš in si upaš,« je po krstnem nastopu za člansko ekipo rumenih dejala Lea Dolinar.

Vezistka se je na sredini igrišča pogumno kosala tudi z ljubljansko kapetanko Manjo Rogan, s soigralkami pa je bila v drugem polčasu blizu presenečenja: »Imele smo dve lepi priložnosti. Škoda, da ju nismo izkoristile, saj bi se tekma verjetno obrnila v drugo stran. Tudi trener nas je opozoril, da si moramo v takšnih situacijah več upati, da moramo zaključiti takšne žoge in ne smemo dopustiti, da takšne priložnosti splavajo po vodi.«

Štajerka poudarja, da je potrebno po ognjenem krstu nadaljevati s trdim delom. »Želja je, da se čimbolj izboljšam in bom konkurenčna tudi starejšim igralkam. Zdaj vidim, da se da. Samozavest se je dvignila, vem pa, da je lahko še boljše. Potrudila se bom in upam, da mi bo v prihodnje uspelo,« pravi Lea, ki dodaja, da je bila odlično sprejeta v člansko ekipo, starejše soigralke pa ji pomagajo z nasveti.

Prve tekme v SŽNL se je razveselila tudi Nuša Vidrih. Tudi zanjo velja, da je na pripravljalnih tekmah že okusila zahteve članskega nogometa, zdaj je storila nov korak v karieri: »Zelo sem vesela, da so mi trenerji zaupali in sem lahko pričela to tekmo. To, da sem že igrala pri Olimpiji, je pomenila dodatno motivacijo, mi je pa žal, da nisem mogla dodati še kaj več, da bi morda zmagali to tekmo.«

Kadetska reprezentantka dodaja, da ima v svoji igri še rezerve, a bo tudi iz nekaj svetlih točk črpala motivacijo za delo v prihodnosti. »Zavedala sem se, da mi nasproti stojijo močne igralke. Ne glede na to, kdo je nasprotnik, pa moramo pokazati, iz kakšnega testa smo in da lahko konkuriramo tudi močnim ekipam, to je tudi cilj kluba. Želeli smo zmago, žal je nismo dobili, morda pa jo bomo v prihodnosti,« je optimistična najstnica iz Kočevja.

Tako Lea kot Nuša sta v letošnji sezoni pomemben člen kadetske selekcije, ki je tik pred tem, da tudi formalno potrdi naslov državnih prvakinj. »Nikogar ne podcenjujemo, to formo moramo ohranjati naprej. Čeprav sem debitirala v članski selekciji, ne zapostavljam kadetskega prvenstva, tudi tam gremo na polno,« se obveznosti v kadetski ligi dotakne vratarka. Nuša ob tem priznava, da je bil nastop v članski ekipi dodaten izziv tudi zaradi tega, ker v kadetskem tekmovanju praktično nima dela.

Tekmo z Olimpijo je sicer pričela kar peterica kadetinj, ob Lei in Nuši še Ana Gerjolj, Maša Osojnik in Tinkara Testen, v letošnji sezoni pa sta za člansko ekipo že zaigrali tudi Nea Podbevšek in Lori Škulj.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi