Krstna uvrstitev v polfinale ženske futsal lige

Nogometašice Futsal kluba Lukovica v soboto čaka 2. tekma polfinala ženske futsal lige. Klub v 1. SŽFL nastopa šele drugo sezono in si je letos z dvema zmagama proti KMN Slovenske Gorice, večkratnim državnim prvakinjam, izboril svoj krstni nastop v polfinalu.

Prvo tekmo polfinala so varovanke Klemna Duščaka sicer izgubile proti aktualnim pokalnim prvakinjam ŠD Košana, vendar so že na tej tekmi pokazale, da ne bodo lahek nasprotnik za sicer bolj izkušeno primorsko ekipo.

Dobro formo potrjuje tudi kapetanka ekipe, Neža Razpotnik: “Skozi celotno sezono smo dobro trenirale in krepile ekipni duh. V zaključku sezone smo dvignile raven naše igre na višji nivo, zato z veliko mero optimizma nestrpno čakamo povratno polfinalno tekmo.”

Za nastop v finalnem delu mora ekipa osvojiti 2 zmagi, zato bo sobotna tekma ključna za ‘turkizne strele’, če želijo ohraniti možnosti za nastop v finalu.

Vsi ljubitelji futsala ste v soboto, 16. marca 2024, lepo vabljeni v Sončno dvorano Lukovica, da podprete domače igralke. Tekma se začne ob 19. uri.

Avtor: Tija Vrhovnik; Foto: Katarina Jagarinec

 

Tagi