Korina Janež – prva okrepitev ŽNK Radomlje

Z 32 goli je bila Korina Janež najboljša strelka zadnje sezone kadetskega prvenstva. Oktobra je debitirala v SŽNL, decembra pa je pri zgolj 16 letih prvič oblekla dres članske izbrane vrste. V prihajajoči sezoni bo oblekla rumeni dres!

S ponosom vam predstavljamo prvo poletno okrepitev članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Korina Lara Janež se med rumenosrčne seli iz Krima, za katerega je prvič zaigrala v sezoni 2015/16. V tem času je za ljubljanski klub v državnih tekmovanjih dosegla več kot sto zadetkov.

Letošnje poletje za Korino predstavlja pomembno prelomnico. Po tehtnem premisleku se je odločila, da bo skušala korak naprej storiti v dresu našega kluba. “Za Radomlje sem se odločila, ker pričakujem, da mi bodo z angažiranim načinom dela trenerjev in vodstva kluba nudili odlične pogoje za moj osebni razvoj in napredek,” pravi najstnica, ki se dobro znajde na praktično vseh položajih v napadu in zvezni vrsti.

Ljubljančanka, ki je konec februarja dopolnila 17 let, se je jeseni prvič predstavila na članskih zelenicah. Na osmih tekmah se je petkrat vpisala med strelke, še uspešnejša je bila v kadetskem tekmovanju. Z 32 goli je bila med najzaslužnejšimi, da je Krim osvojil naslov kadetskih državnih prvakinj.

“Strelski uspehi v kadetskem prvenstvu so zagotovo odlična popotnica za nove izzive, a se zavedam, da je članski nogomet na dosti višji ravni. Z vsemi močmi pa se bom trudila svojemu klubu pomagati z ekipnim duhom, borbeno igro ter goli in asistencami,” dodaja najboljša strelka kadetske lige in standardna članica mladinskih reprezentančnih selekcij.

Dijakinja Gimnazije Šiška in vsestranska športnica – v preteklosti tudi uspešna judoistka – je prva v vrsti poletnih novink v rumeni zasedbi. S kakšnimi pričakovanji vstopa v sezono 2021/22? “Novinke bomo zagotovo prinesle novo pozitivno energijo. Menim pa tudi, da se bomo odlično ujele s soigralkami, se spodbujale, aktivno sodelovale in se pozicionirale višje na lestvici SNŽL,” svoje želje predstavlja nova varovanka trenerja Aljaža Gornika.

V naslednjih dneh vam bomo predstavili še nekaj novih moči.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto, video: ŽNK Radomlje

 

Tagi