Katarina Jagarinec ob vrnitvi med rumene prevzema vodenje kadetske ekipe ŽNK Radomlje Medex

Katarine Jagarinec pristašem Ženskega nogometnega kluba Radomlje ni potrebno podrobno predstavljati. Gre za igralko prve generacije našega kluba, v katerem je kasneje delovala tudi kot trenerka.

Katarina je za člansko ekipo ŽNK Radomlje odigrala 92 tekem, še 30 nastopov pa je vknjižila za kadetsko selekcijo. Povratnica med rumenosrčne bo v sezoni 2023/24 vodila ravno ekipo ŽNK Radomlje Medex DU17, ob tem pa bo kot pomočnica trenerja Aljaža Gornika sodelovala tudi v trenažnem procesu članske ekipe rumenih.

Študentka športne vzgoje na Fakulteti za šport je v Radomljah že delovala kot trenerka selekcij DU13 in DU10, vodila je tudi rekreativno ekipo. V zadnjih dveh sezonah je sodelovala z Nogometnim klubom Trebnje in Ženskim nogometnim klubom Olimpija Ljubljana, pri katerem je bdela nad ekipo DU15.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex bodo v novo sezono vstopile kot dvakratne zaporedne državne prvakinje. Koliko deklet pozna iz mlajših klubskih selekcij in kakšna so pričakovanja ob vrnitvi v Športni park Radomlje? »Ja, nekaj deklet se spomnim, tudi ostale pa poznam s tekem. Vem, da so zelo talentirana ekipa, tako da pričakujem, da bodo pridno in zavzeto trenirale ter tako tudi uresničile svoj potencial,« pravi Katarina.

S kakšnimi cilji in željami vstopa v nov izziv? »Glavni cilj v mlajših selekcijah je seveda razvoj igralk, pri ekipi DU17 bo veliko poudarka na tem, da igralkam omogočimo čim lažji prehod v članski nogomet. Če dobro delaš in treniraš, pa so plod tega tudi dobri rezultati,« varovankam sporoča nova trenerka kadetske zasedbe.

V prihajajoči sezoni bo, kot že zapisano, okrepljen tudi trenerski štab članske ekipe, saj bo Katarina desna roka Aljaža Gornika. Je to tudi priložnost za dodatno nabiranje trenerskih izkušenj? »Seveda, z Aljažem sva že sodelovala in vem, da ima ogromno nogometnega znanja, tako da se lahko od njega veliko naučim,« še meni lastnica trenerske licence A.

Za nastop v kadetskem prvenstvu v sezoni 2023/24 se je prijavilo kar 15 klubov, ob ŽNK Radomlje Medex še Mons Claudius Rogatec, Žalec, Radlje ob Dravi, Mura, Aluminij Kidričevo, Goričko Stanjevci, Drava Ptuj, MB Tabor, Trbovlje, Primorje, Cerklje, Gažon, Olimpija Ljubljana in Krim Hubat.

V prvem delu tekmovanja se bo vsaka ekipa enkrat pomerila s štirinajstimi nasprotnicami, nato pa se bo liga razdelila na dve skupini.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi