Kadetinje ŽNK Radomlje sezono brez izgubljene točke zaključile z dvigom pokala

Kadetska selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje je šampionsko sezono zaključila z novo zmago in brez oddane točke, četa trenerke Karmen Ulbin pa je po tekmi z ajdovskim Primorjem zasluženo dvignila pokal za naslov državnih prvakinj.

ŽNK RADOMLJE DU17 – PRIMORJE AJDOVŠČINA DU17 3:0 (0:0)

Strelke: Lea Dolinar (44′), Jona Javorič (61′), Ana Gerjolj (74′).

ŽNK RADOMLJE DU17: Nuša Vidrih, Lara Volavšek (41′ Tisa Podkrajšek), Jona Javorič, Ajda Zajc, Nika Bazjak, Špela Gerbec (41′ Nikki Kobal), Katjuša Kern, Taia Doles (55′ Tinkara Testen), Lori Škulj, Naja Poje Mihelič (52′ Ana Gerjolj), Alicija Brinovec (41′ Lea Dolinar). Trenerka: Karmen Ulbin.
PRIMORJE AJDOVŠČINA DU17: Tonja Hojnik, Zoja Fras, Hana Abramič (72′ Žana Breščak), Sara Ljubič (77′ Lina Štolfa), Julija Poplašen, Nami Tanjić (77′ Lia Mikuž), Metka Markočič (77′ Marigona Jahaj), Vita Dodič, Špela Bremec (72′ Nina Breščak), Melissa Lakovič, Sara Iavarone. Trener: Jan Polanc.

Radomeljske kadetinje so se tudi na 19. preizkušnji sezone razveselile nove zmage. Dobro postavljene Primorke v prvem polčasu niso dopustile veliko prostora za zaključke akcij, čeprav so imela dekleta v rumenem pobudo. Najbližje zadetku je bila Špela Gerbec, ki je po kotu in strelu iz osrčja kazenskega prostora zatresla okvir ajdovskega gola, Lara Volavšek pa je po izbiti žogi streljala mimo leve vratnice.

Gostiteljice dvoboja vodilnih moštev državnega prvenstva so se vodstva veselila v četrti minuti nadaljevanja tekme. Lea Dolinar je sprožila z razdalje, žoga pa je z zvitim letom prevarala ajdovsko vratarko Tonjo Hojnik in končala v mreži. Po uri igre je prednost rumenih podvojila Jona Javorič, ki je bila po podaji v prostor prehitra za obrambo hčera burje. Za končnih 3:0 je šest minut pred koncem tekme zadela še Ana Gerjolj, ki je hitro akcijo domačink kronala s strelom v spodnji levi kot.

»Zelo sem ponosna na dekleta selekcije DU15 in DU17, vse od najmlajše pa do najstarejše. Tudi meni kot trenerki so prinesle dva izjemna naslova državnih prvakinj, ki sem ga kot igralka vedno uspela izgubiti v finalnih tekmah. Sem presrečna in ponosna na igralke obeh selekcij, posledično tudi na celoten klub. Upam, da bodo te uspehe uspele prenesti v svoje nadaljnje delo,« po zaključku izjemno uspešne sezone sporoča trenerka Karmen Ulbin, ki je s svojimi varovankami osvojila dvojno krono.

»Občutki so odlični, sem zelo ponosna na našo ekipo. To smo si po vseh teh zmagah zaslužile. Velika čast je, da sem lahko kot kapetanka ekipe dvignila pokal,« je po slavju dejala kapetanka Nea Podbevšek, ki se z Ano Gerjolj, Lori Škulj in Tajo Vrhovnik poslavlja od kadetske ekipe.

Za ekipo kadetskih državnih prvakinj so v letošnji sezoni zaigrale kapetanka Nea Podbevšek, Nuša Vidrih, Taja Vrhovnik, Maruša Rupnik, Katjuša Kern, Jona Javorič, Nika Bazjak, Ajda Zajc, Lori Škulj, Tisa Podkrajšek, Nikki Kobal, Naja Poje Mihelič, Alicija Brinovec, Špela Gerbec, Gala Dasović Ravnik, Taia Doles, Lara Volavšek, Ana Gerjolj, Tinkara Testen, Ana Marija Kršljin Stojić, Taja Strgar, Nika Slapnik, Kaja in Katja Prelovšek, Brina Omejec Židan, Ula Osolnik, Neža Žagar in Lea Dolinar, ki je bila 32 zadetki najboljša strelka lige.

Sezona 2021/22 še ni povsem zaključena, saj se bodo mlajše igralke kadetske selekcije v prihodnjih dneh dokazovale tudi v mednarodnih konkurenci. Med 3. in 6. junijem bodo na Tirolskem sodelovale na turnirju Cordial Cup.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi