Kadetinje ŽNK Radomlje Medex želijo nadaljevati v jesenskem slogu

Sobota bo v Športnem parku Radomlje postregla z dvojnim sporedom, že dopoldne bo v nogometno pomlad zakorakala kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex.

Mlade Radomljanke se bodo ob 9:30 pomerile z ajdovskim Primorjem, ki so ga v prvem krogu letošnje sezone že premagale v prestolnici burje. »V tekmo gremo odločno in z visokimi pričakovanji, želimo pa si čim več akcij in uspešnih zaključkov z goli,« v napovedniku nadaljevanja sezone uvodoma pravi Lara Volavšek.

Petnajstletnica je jeseni izpustila zgolj eno preizkušnjo, Radomljanke pa so dobile vseh osem tekem. Kadetinje se z enakimi cilji podajajo tudi v pomlad: »Cilji za pomlad so enaki, kot so bili jeseni, to je, da ne oddamo točke ter osvojimo naslov državnih prvakinj. V pripravljalnem obdobju smo dobro delale, tako pa moramo tudi nadaljevati.«

Cilji ostajajo nespremenjeni, čeprav je rumeni dres pozimi slekla Katjuša Kern, k članski ekipi pa so bile priključene Jona Javorič, Maja Madon in Ajda Zajc. Kadetski zasedbi sta se med tekmovalnim premorom pridružili Nika Hojč in Marija Gvero, vidnejša vloga pa se obeta tudi najobetavnejšim igralkam selekcije DU15.

»Tako kot vsako leto, se ekipi priključijo nove in mlajše igralke, ki pa se z dobrim delom in odnosom želijo dokazati. Vse so talentirane in delajo ekipi v prid,« je mlajše soigralke pohvalila obrambna igralka rumenih.

Za kadetinjami sta tudi pripravljalni preizkušnji s Sturmom in Illes Akademio, predvsem tista v Sombotelu je ponudila dober obet za nadaljevanje sezone. »Mednarodne tekme so pokazatelji močnejše in povsem drugačne ravni nogometa, zato so te izkušnje dobrodošle za vse igralke,« še meni Lara Volavšek.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi