Kadetinje ŽNK Radomlje Medex že drugič zapored najboljše v državi

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex so z zmago na tekmi z Muro matematično potrdile nov, že drugi zaporedni naslov državnih prvakinj.

Mlade Radomljanke so bile najboljše v Ligi za dekleta do 17 let najboljše že v lanskoletni sezoni, ko na 19 tekmah niso oddale niti točke. Letos je ekipi rumenih spodrsnilo na aprilskem gostovanju pri Krimu, ekipa pa se je naslovu približala že z zmago pred dobrim tednom, ko je v Šiški dobila dvoboj vrha lestvice z Olimpijo.

Četa trenerja Marjana Grilja, ki zaključuje prvo sezono na klopih rumenih, je nov naslov matematično potrdila s sobotno zmago na tekmi z Muro. Sobočanke so se upirale do končnice prvega polčasa, čeprav se je gostujoča mreža zatresla že pred tem, a gol ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. V 43. minuti je domače v prednost popeljala Špela Gerbec. Kapetanka rumenih in povratnica po poškodbi je nato zadela še v 50. in 72. minuti, vmes pa je vodstvo iz prostega strela povišala Ula Omerzu. Mura je do častnega zadetka prišla po protinapadu v 77. minuti, ko je z bližine zadela Hana Serec, končni izid srečanja pa je v 82. minuti postavila Taja Strgar. Ob posredovanju pri zadnjem golu se je nesrečno poškodovala soboška vratarka Teja Truntič, vsi v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pa ji želijo uspešno in čimprejšnje okrevanje.

»Tekma je bila napeta, morale smo biti zbrane vseh 90 minut, podpirale smo se skozi celotno tekmo. Vesela sem, da sem v dresu Radomelj prvič državna prvakinja, je pa to potrditev, da nam lahko uspe, če stopimo skupaj in se podpiramo,« je dejala vratarka Žana Galjot, ki se je Radomljam pridružila pred pričetkom letošnje sezone.

Uspeha s kadetsko selekcijo rumenih se veseli tudi zimska novinka Nika Hojč: »Vesela sem, da smo potrdile naslov državnih prvakinj. Ponosna sem na soigralke, saj smo trdo delale na treningih. Čeprav sem tukaj šele pol leta, sem videla, da na treningih dajemo vse od sebe. Vložen trud se je pokazal na tekmah, zato je naslov zaslužen.«

»To je tudi zame nekaj novega, tega sem zelo vesel, vendar to ne bi bilo možno brez podpore v klubu in pridnih deklet, ki redno obiskujejo treninge. To je uspeh vseh, celotnega kluba! Čaka nas še zadnja tekma, želim si, da pred čim več navijači, da ustrezno proslavimo ta naslov,« se je trener Marjan Grilj ozrl tudi proti poslednjemu dejanju prvenstva.

Kadetska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo zadnjo preizkušnjo sezone odigrala v soboto, ko bo gostovala v Rogatcu, dekleta pa bodo po tekmi dvignile lovoriko za naslov državnih prvakinj.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex, Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi