Kadetinje ŽNK Radomlje Medex v pomlad z jasno ambicijo: »Z ekipo doseči cilj, ki smo si ga zadali pred sezono«

Na izzive, ki jih prinaša nogometno leto 2024, se že nekaj tednov pripravljajo tudi kadetinje ŽNK Radomlje Medex, med njimi tudi Nika Slapnik.

Nika kot del generacije 2008 spada med vstopne kadetinje, a dolgoletna članica kluba to zimo vadi s člansko ekipo, v dresu katere je zaigrala tudi na pripravljalnih tekmah. Kaj se je morda že naučila v teh tednih? »Mislim, da je to zelo pomembna izkušnja, za katero sem hvaležna in si v nadaljevanju sezone želim še več takšnih priložnosti. V teh tednih sem se naučila, da je igra na članski ravni zahtevnejša, hitrejša in zahteva več zbranosti in nogometnega znanja,« meni 15-letna Gorenjka.

V jesenskem delu sezone ni izpustila niti ene od 12 preizkušenj kadetske selekcije ŽNK Radomlje Medex, ki ima z drugim mestom na lestvici ugodno izhodišče za drugi del sezone. Nika priznava, da so si jeseni s soigralkami želele še boljše uvrstitve: »Jesenski del bi seveda želele zaključiti na prvem mestu, a smo bile v ključnih trenutkih neodločne in premalo samozavestne. Kljub temu pa mislim, da smo na veliki večini tekem pokazale kakovostne predstave.«

Kakšen je pogled v nogometno pomlad? »Z ekipo se želim čimbolj pripraviti na nadaljevanje sezone. V drugo polovico prvenstva vstopam z željo, da z ekipo dosežemo cilj, ki smo si ga zadale pred začetkom sezone, da osvojimo naslov kadetskih državnih prvakinj. Sama želim na igrišču prikazati čim boljšo igro in s tem pomagati ekipi. Poleg tega pa želim tudi individualno napredovati,« odgovarja Kamničanka, ki je rumeni dres v tekmovanjih NZS prvič oblekla že v sezoni 2017/18, ko je nastopala za selekcijo DU13.

Kje pa imajo kadetinje največ rezerv za pomlad? »Kadetska ekipa ima največje možnosti za napredek predvsem v konici napada. Menim, da smo v tem delu sezone sposobne zadovoljiti skupna pričakovanja in želje,« še meni Nika Slapnik, ki se je v prvem delu sezone razveselila štirih zadetkov.

Niko v prihodnjih dneh čaka tudi reprezentančna izkušnja, z izbrano vrsto do 17 let bo v Stari Pazovi odigrala tekmi s Srbijo in Hrvaško. Ob njej so bile v reprezentanco povabljene še Žana Galjot, Špela Gerbec, Brina Omejec Židan, Ula Osolnik, Lara Volavšek in Neža Žagar.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi