Kadetinje ŽNK Radomlje Medex uvodoma v prestolnico: »V Ljubljano po zmago«

V soboto z državnim prvenstvom pričenjajo tudi kadetinje. Selekcija ŽNK Radomlje Medex DU17 bo prve točke v sezoni 2024/25 napadala v prestolnici, rumene bodo gostovale pri ljubljanski Olimpiji.
.

Radomljanke bo tudi v sezono 2024/25 popeljala dosedanja trenerka Katarina Jagarinec, konkurenco v talentirani zasedbi pa so zaostrile tri novinke. Ob povratnici Taji Strgar, ki se je v Radomlje vrnila po enoletni epizodi v Cerkljah, sta rumeni dres oblekli še Barbara Pšeničnik in Zoja Šrot. Obe sta nazadnje nastopali za ŠD Radlje ob Dravi.
.

Kadetska selekcija rumenih je formo pilila tudi s pomočjo pripravljalnih tekem proti puljski Istri 1961, Aluminiju in čakovskemu Međimurju, kar nekaj deklet pa je izkušnje nabiralo na pripravljalnih preizkušnjah članske ekipe. Med le-te spada tudi Ula Osolnik, ki se veseli začetka sezone.
.

»Pričakujemo tri točke, sezono začenjamo s cilji, za katere vemo, da jih lahko uresničimo. V Ljubljano gremo po zmago. Kar pa se tiče ambicij in ciljev za celotno sezono, pa bo to ostalo v krogu ekipe,« je pred uvodno preizkušnjo poudarila 15-letna Kamničanka.
.

Dolgoletna članica ŽNK Radomlje Medex bo v prihajajoči sezoni kapetanka kadetske selekcije: »Kapetanski trak je zagotovo dodatna motivacija. Zdi se mi, da lahko s tem še dodatno motiviram soigralke. Se pa zavedam, da je to dodatna odgovornost.«
.

Kadetinje so dobro formo potrdile na pripravljalnih tekmah, na katerih so se uigrale tudi z novinkami. »Dekleta so super, novinke v klubu so se zelo dobro vklopile v našo zasedbo in v igro. Imamo super ekipo,« je še dejala Ula.
.

Sobotni dvoboj v Športnem parku Šiška se bo na igrišču z umetno travnato podlago pričel ob 10. uri.

.

Peter DominkFoto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi