Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Olimpijo, uspešna tudi selekcija DU15

Kadetska ekipa ŽNK Radomlje Medex je dobila tudi tretjo tekmo sezone, v Šiški je premagala ŽNK Olimpijo. Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je novo državno prvenstvo odprla z visoko zmago na gostovanju pri NK Šentjerneju.

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU17 – ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 0:2 (0:0)

Strelke: Špela Gerbec (56′), Ula Osolnik (86′). ŽNK Olimpija Ljubljana DU17: Erna Mahmutović, Maja Miljuš (23′ Pika Lamovšek), Naja Hasanić, Tanja Vukman, Sara Medić, Nadia Medić, Nejla Kajtazović, Zala Omerza (33′ Lana Barišić), Maja Madon, Neja Selan, Maša Šegatin. Trener: Robert Peternelj.
ŽNK Radomlje Medex DU17: Žana Galjot, Lara Volavšek (41′ Špela Gerbec), Brina Omejec-Židan, Ula Osolnik, Nika Slapnik, Taia Doles (46′ Tajda Mujezinović), Kaja Prelovšek, Ayla Skenderović, Taja Jakopič (86′ Katja Prelovšek), Lana Tatarovac, Neža Žagar. Trener: Katarina Gadnik.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex so pod taktirko Katarine Jagarinec dobile tudi tretjo tekmo državnega prvenstva, v Šiški so z zadetkoma v drugem polčasu premagale Olimpijo. Rumenosrčne je v prednost popeljala Špela Gerbec, ki je v 56. minuti zadela po prostem strelu Neže Žagar. Nove točke je po kotu štiri minute pred koncem tekme potrdila Ula Osolnik. Radomljanke v soboto gostijo Aluminij Kidričevo.

»Mislim, da nam je zmaga dala dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone. Skušale bomo še nadgraditi našo igro, saj moramo biti bolj konkretne v zaključku akcij in v fazi branjenja, še posebej v pritisku. Ta zmaga nam pomeni zelo veliko,« je po tretji zaporedni zmagi kadetinj ŽNK Radomlje Medex dejala Špela Gerbec.

NK ŠENTJERNEJ DU15 – ŽNK RADOMLJE DU15 0:10 (0:2)

Strelke: Tajda Mujezinović (1′, 44′), Lina Povše (22′, 40′), Nika Pirc (32′, 55′, 59′), Lana Tatarovac (43′), Janja Majhenič (51′), Katja Urankar (60′). NK Šentjernej DU15: Ema Piletič, Liza Šinkovec, Alexandra Šinkec, Hana Turk, Kaja Taraniš, Lara Jarkovič, Tisa Bašelj, Zala Rebernik, Nina Zore, Lea Junc, Brina Lavrič, Klavdija Marlin, Nika Švalj. Trener: Samir Hasanagić.
ŽNK Radomlje DU15: Lana Dolenc, Aneli Kutin Prešeren, Tijana Tišler, Lina Povše, Tajda Mujezinović, Katja Urankar, Zala Zrim, Nika Pirc, Lana Tatarovac, Lana Brugger, Dunja Ilikič, Janja Majhenič, Maša Erjavec, Maruša Magdič Močnik, Neža Berlec. Trener: Karmen Ulbin.

ŽNK Radomlje Medex DU15.

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je novo sezono državnega prvenstva odprla z zmago v Šentjerneju. Dekleta so pod vodstvom Karmen Ulbin in Roka Šrimpfa novinke v ligi ugnale z izidom 0:10.

Domačo mrežo je v uvodni minuti načela Tajda Mujezinović, v nadaljevanju tekme pa je trikrat v polno merila Nika Pirc. Lina Povše je v rumenem dresu debitirala z dvema zadetkoma, med strelke so se vpisale še Lana Tatarovac, Katja Urankar in Janja Majhenič, ki je zadela ob debiju v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V drugem krogu prvenstva sledi domača tekma z ŽNK Cerklje.

V soboto je novo tekmovalno sezono pričela tudi selekcija ŽNK Radomlje DU11, ki nastopa v ligi MNZ Ljubljana U10. Alina, Manca, Lara Z., Adrijana, Sara, Hana, Lara Ž. in Taja so pod vodstvom Katarine Gadnik odigrale tekmo s fantovsko ekipo NK Brinje Grosuplje in pustile obetaven vtis. Za večino deklet je bila to prva tekma na igrišču 7:7, saj so še lani nastopale za mlajšo selekcijo in igrale turnirje 4:4.

Konec tedna se sicer v Športnem parku Radomlje obeta pravi festival dekliškega nogometa, saj bodo ob članski ekipi ŽNK Radomlje Medex na domačem igrišču igrale selekcije do 17, 15, 13 in 9 let.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi