Kadetinje ŽNK Radomlje Medex do nove zmage, ekipa DU15 pričenja v Šentjerneju

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex so se na prvi domači tekmi sezone 2023/24 veselile visoke zmage, že v soboto pa jih čaka pomemben dvoboj z Olimpijo. Dan kasneje s sezono pričenja tudi selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki bo gostovala v Šentjerneju.

Kadetsko državno prvenstvo se je pričelo z udarnim ritmom, saj so dekleta po sobotnem uvodnem krogu že v sredo odigrala drugi krog tekmovanja, v soboto sledi še tretji. Selekcija ŽNK Radomlje Medex DU17 je na prvi domači tekmi sezone slavila visoko zmago.

Dekleta so v dvoboju z Žalcem posegla še po vrsti osebnih mejnikov, petkratna strelka Špela Gerbec je odigrala prvo tekmo po poškodbi. Ob golu Neže Žagar je dvakrat zadela Kaja Prelovšek, Katja Urankar pa je debi v ligi DU17 obogatila z zadetkom. Kadetskega prvenca so se razveselile tudi Nika Slapnik, Aneli Kutin Prešeren in Taja Jakopič, ki je tekmo končala s štirimi goli.

ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 – ŽNK ŽALEC DU17 16:0 (6:0)
Strelke:
Ariana Kovačič (7′ ag), Nika Slapnik (16′), Kaja Prelovšek (18′, 40′), Taja Jakopič (20′, 23′, 67′, 80′), Špela Gerbec (48′, 52′, 57′, 83′, 86′), Katja Urankar (50′), Neža Žagar (53′), Aneli Kutin Prešeren (89′)
ŽNK Radomlje Medex: Maruša Rupnik (46′ Kaja Prelovšek), Lara Volavšek (46′ Aneli Kutin Prešeren), Ula Osolnik, Nika Slapnik, Anamarija Močnik (72′ Alicija Brinovec), Taia Doles (46′ Špela Gerbec), Kaja Prelovšek, Ayla Skenderović, Katja Urankar (62′ Brina Omejec-Židan), Taja Jakopič, Neža Žagar. Trener: Katarina Jagarinec.
ŽNK Žalec DU17: Ariana Kovačič (46′ Zala Lukman), Lea Pančur, Zoja Potočnik, Maruša Raško, Nicole Blatnik, Samanta Knific, Maša Gradišek, Mojca Križnik, Žana Stojaković, Vita Vrbič, Beti Lukež. Trener: Tilen Šmigoc.

Kadetinje bodo v soboto gostovale pri ljubljanski Olimpiji, v nedeljo pa bo z državnim prvenstvom pričela tudi selekcija ŽNK Radomlje DU15. Pred uvodnim dejanjem sezone je o pričakovanjih spregovorila Aneli Kutin Prešeren: »Ekipe Šentjerneja ne poznamo, ker do sedaj še nismo igrale proti njim. Ne smemo jih podcenjevati, igrati moramo zavzeto, premišljeno. Ne smemo delati napak, držati moramo žogo v posesti in čim več streljati proti golu.«

Kakšna so pričakovanja in cilji za sezono 2023/24? »Letos je naša ekipa precej spremenjena glede na lansko. Veliko igralk prihaja iz mlajše selekcije. Najprej se moramo dobro uigrati in na vsakem treningu in tekmi dati vse od sebe. Prepričana sem, da bodo potem prišli dobri rezultati in se bomo borile za najvišja mesta v ligi,« v bodočnost pogleduje Aneli.

Zasedba trenerke Karmen Ulbin je poleti odigrala tudi nekaj mednarodnih preizkušenj v sklopu turnirja s Sombotelu. Tekme z močnimi nasprotnicami so bile dober pokazatelj rezerv v ekipi, s čimer se strinja tudi Aneli: »Turnir na Madžarskem smo igrale po le nekaj skupnih treningih. Nekatere igralke so prvič igrale na celem igrišču. Glede na to moram reči, da smo igrale kar dobro, tudi nasprotne ekipe so bile močne. Turnir nam je zelo koristil. Rezerve so še v uigranosti ekipe, igrati moramo umirjeno, premišljeno. V zaključkih akcij se ne smemo bati streljati na gol. To nam je manjkalo na prvih tekmah. Tudi v komunikaciji na igrišču so še rezerve.«

Naša sogovornica vstopa v drugo sezono igranja v ligi DU15, zato bo v tem pogledu ena od izkušenejših igralk ekipe. »Od sebe pričakujem, da se bom na treningih in tekmah maksimalno trudila, da bom pomagala soigralkam in jih maksimalno vzpodbujala,« je še poudarila Aneli Kutin Prešeren.

Nedeljsko gostovanje v Šentjerneju bo na sporedu ob 11. uri, kadetinje pa bodo s sobotnim gostovanjem v Šiški opravila ob 16. uri. Podprite rumenosrčne!

ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi