Kadetinje ŽNK Radomlje iz Italije z drugim mestom in brez poraza

Kadetska selekcija našega kluba je zadnji junijski konec tedna preživela v sosednji Italiji. Rumene bojevnice so se uspešno predstavile na deveti izvedbi turnirju Donna Cup in se domov vrnile z drugim mestom.

Mlade Radomljanke so v konkurenci Udineseja, Cittadelle, Pordenoneja in Tavagnacca ostale neporažene, na štirih tekmah so nabrale osem točk in zasedle drugo mesto. Turnir je osvojil videmski Udinese, ki je dobil tri obračune, točko pa so mu uspele odščipniti zgolj Radomljanke.

Dekleta v rumenem so tridnevni turnir odprle s petkovim remijem v spopadu s Cittadello (2:2). Z enakim izidom se je končala tudi prva sobotna tekma z Udinesejem, v tretjem krogu pa je s 3:0 klonil Tavagnacco. Radomljanke so drugo mesto potrdile z nedeljsko zmago, mreža Pordenoneja se je zatresla kar petkrat.

Naše kadetinje so po koncu mednarodnega turnirja, ki ga je pred dvema letoma dobil Inter, dvignile lovoriko za drugo mesto, ki so ga posvetile trenerki Karmen Ulbin. Gala Dasović Ravnik je bila s petimi zadetki najboljša strelka turnirja, Nikki Kobal je s tremi doseženimi goli zasedla drugo mesto.

“Nasploh smo vesele drugega mesta, vendar hkrati razočarane, saj vem, da smo bile boljše in močnejše. Do prvega mesta nas je ločilo le nekaj neizkoriščenih priložnosti in malce slabše okoliščine. Z novimi soigralkami smo se dobro povezale ter igrale usklajeno in borbeno. Tokrat sta bila na čelu ekipe trenerka Kaja in trener Bor, ki sta svojo nalogo opravila odlično, vseeno pa smo pogrešali trenerko Karmen, ki ji vse želimo čim hitrejše okrevanje,” je v imenu ekipe sporočila Nea Podbevšek, kapetanka kadetske selekcije.

“Nastopili smo z ekipo, ki bo v kadetski ligi zaigrala v prihajajoči sezoni. Pridružilo se je nekaj novink, zato je bil to še dodaten izziv. Namen turnirja je bil, da se dekleta povežejo. Mislim, da nam je to uspelo, to pa je bil tudi moj cilj. Želela sem si, da se ekipa najprej poveže izven igrišča, nato pa še v igri. Dekleta si zaslužijo pohvalo za konstantnost, čeprav so v treh dneh in zahtevnih razmerah odigrale štiri tekme. Skupaj smo dobro izpeljale turnir, največja zahvala pa gre igralkam. Turnir je nakazal, da so temelji za naslednjo sezono dobri, zato si upam trditi, da se bo ekipa borila za naslov državnih prvakinj,” je po osvojenem drugem mestu dejala Kaja Bratina.

Primorka je bila v minuli sezoni kot pomočnica trenerke že vpeta v delo s kadetsko selekcijo. Zaradi bolezni Karmen Ulbin se je preizkusila v novi vlogi. “Kot pomočnica sem bila zadolžena za kondicijsko pripravo in samostojno še nisem vodila tekem, zato sem imela nekaj strahu. Sem pa oseba, ki se ničesar ne loti polovičarsko, zato sem tudi tokrat dala vse od sebe. Na koncu sem kar malce presenečena, kako je vse skupaj lepo potekalo. Dekleta so bila izredno motivirana in se niso ustrašila izziva. Bilo mi je v veselje.”

Ekipi so se na turnirju pridružile tudi poletne novinke, ki vam jih bomo predstavili v prihodnjih dneh.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi