Kadetinje z novo zmago potrdile naslov državnih prvakinj

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje, ki letos nastopa v dresih podjetja OSI Sistemske Integracije, je z novo zmago predčasno potrdila naslov državnih prvakinj v sezoni 2021/22.

Ekipa trenerke Karmen Ulbin je niz brez oddane točke podaljšala tudi na petnajsti preizkušnji sezone. Mlade Radomljanke so si tako že štiri kroge pred koncem kadetskega prvenstva zagotovile neulovljivo prednost pred zasledovalkami, v prvi vrsti pred Primorjem in Pomurjem, pred katerima so v prihodnjih tednih še tri tekme.

Pot do zmage v dvoboju s Krimom je v deveti minuti pričela tlakovati Nikki Kobal, ki je do 15. minute zadela še dvakrat. Vmes sta domačo prednost povišali tokratna kapetanka Gala Dasović Ravnik in Katjuša Kern, ki je v 26. minuti dosegla tudi zadetek za vodstvo s 6:0. Pred odmorom sta se gola veselili še Špela Gerbec in Naja Poje Mihelič, ki je z zadetkom odprla tudi drugi polčas srečanja. Deseti zadetek je bil delo Katjuše Kern, nato pa je med 51. in 72. minuto trikrat zadela Špela Gerbec. Končni izid dvoboja je v sodniškem dodatku postavila Alicija Brinovec.

Zmage so se s soigralkami veselile tudi Nuša Vidrih, Jona Javorič, Ajda Zajc, Kaja Prelovšek, Nika Bazjak, Taia Doles, Lori Škulj, Nika Slapnik, Lara Volavšek ter Nea Podbevšek in Taja Vrhovnik, ki tokrat nista nastopili. V letošnji sezoni so za kadetsko selekcijo igrale še Lea Dolinar, Tisa Podkrajšek, Ana Gerjolj, Tinkara Testen, Ana Marija Kršljin Stojić, Maruša Rupnik, Katja Prelovšek in Neža Žagar. Čestitke vsem!

ŽNK RADOMLJE DU17 – ŽNK KRIM DU17 14:0 (8:0)
Strelke:
Nikki Kobal (9′, 14′, 15′), Katjuša Kern (10′, 26′, 48′), Gala Dasović Ravnik (13′), Špela Gerbec (32′, 51′, 70′, 72′), Naja Poje Mihelič (39′, 47′), Alicija Brinovec (81′).

ŽNK Radomlje DU17: Nuša Vidrih, Jona Javorič (32′ Alicija Brinovec), Ajda Zajc, Gala Dasović Ravnik (58′ Kaja Prelovšek), Nika Bazjak, Špela Gerbec, Katjuša Kern, Taia Doles, Lori Škulj, Naja Poje Mihelič (54′ Nika Slapnik), Nikki Kobal (41′ Lara Volavšek). Trener: Karmen Ulbin.
ŽNK Krim DU17: Manca Kavšek, Anesa Hadžić (62′ Anesa Hadžić), Rubi Krmelj, Natalia Blagojević, Iza Kuralt Per, Maja Hubat, Lina Leben, Ana Makovec, Neža Trost, Maja Marić, Tara Novak. Trener: Žiga Grgasović.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi