Kadeti in mladinci Domžal poskrbeli za ponovno uvrstitev v mladinsko Ligo prvakov!

Kadeti in mladinci Domžal so v zadnjem kolu 1. SKL/SML prišli do dveh zmag in poskrbeli za ponovno uvrstitev v mladinsko Ligo prvakov! Gre za drugi skupni naslov v zadnjih treh letih. Končna prednost pred Mariborom znaša sedem točk!

Za prešerno slavje so še pred začetkom mladinskega dvoboja poskrbeli kadeti, ki so z osvojenimi tremi točkami prvo mesto potrdili tako na kadetski kot skupni lestvici. Selekcija U17 je vrstnike Kopra s 3:1 premagala po preobratu. Izid prvega polčasa (1-1) je postavil Anel Zulić, v nadaljevanju pa sta za domače veselje poskrbela Almin Tatarević in Mitja Ilenić.

Glavni trener selekcije U17 Ante Bratić: ”Letošnja sezona je bila zares razburljiva. Prvih deset kol je vse skupaj potekalo povsem normalno, nato pa je korona naredila svoje. Kljub temu smo strmeli k enemu cilju in dosegli zastavljeno. Fantje so izvrstno prispevali svoj delež k uspehu, a brez podpore njihovih staršev in kluba nam to ne bi uspelo. Igralce moram pohvaliti od prvega do zadnjega! Tudi sodelovanje med selekcijami in trenerji je bilo izvrstno. Hvala še enkrat vsem skupaj, še posebej pa moji družini, ki mi je skozi celotno sezono stala ob strani.”

Mladinci so na glavnem igrišču Športnega parka Domžale slavili z 2:0. Strelca proti Kopru sta bila Gašper Černe in Emir Saitoski, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Rumeni bojevniki, ki so v dvoboj odšli z že zagotovljeno evropsko vozovnico, so tako sezono sklenili na najboljši možen način. Na vrh 1. SML se obenem vračajo po samo enem letu.

Glavni trener selekcije U19 Darko Birjukov: ”Zagotovo smo srečni in zadovoljni. V Domžalah imamo novo lovoriko tako v kadetski kot mladinski kategoriji, kar je fantastično. Znova je tukaj tudi mladinska Liga prvakov, v kateri smo nazadnje nastopali leta 2019. Tedaj smo odigrali štiri evropske tekme, sedaj pa upamo, da bomo letos to vsaj ponovili oziroma še izboljšali. Vsa čast fantom! Zahtevno prvenstvo so zaključili odlično. Bilo je zelo težko. Koronavirus nam je povzročal veliko težav, bilo je ogromno dolgih premorov, ni nas bilo veliko, a fantje so pokazali, da si zaslužijo zaupanje. So zelo delavni, premorejo pravi karakter in to je pravi obraz Domžal. Še enkrat več smo dokazali, da imamo najboljši mladinski pogon v Sloveniji. Vsem skupaj se ob tem uspehu iskreno zahvaljujem. Naši fantje so naravnost super in enako velja tudi za vse ostale člane kluba, ki so k temu pripomogli zares ogromno. Še enkrat – čestitke obema ekipama!

U17: Domžale 3-1 Koper

Strelci: Anel Zulić 31., Almin Tatarević 52., Mitja Ilenič 82.; Val Demšar 13.

Postava: Žan Trivunčević, Mitja Ilenič, Jernej Belinc, Jon Švigelj, Anel Zulić, Jošt Zajc, Jon Ficko, Luka Turudija (od 70. Luka Topalović), Gal Javorić (od 60. Luka Dovžan Karahodžić), Almin Tatarević (od 60. Mark Barišič), Jakob Snedic (od 70. Staš Popijal). Trener: Ante Bratić

U19: Domžale 2-0 Koper

Strelca: Gašper Černe 53., Emir Saitoski 59. (11m)

Postava: Rok Bržan, Jaka Zupan, Nejc Klašnja, Darko Mitrović, Marko Mitrović, Mark Strajnar, Filip Andjelić, Jure Žavbi (od 90. Matic Sotlar, Matic Kurent, Emir Saitoski (od 88. Tilen Rajter Krebs), Gašper Černe (od 80. Luka Mlakar). Trener: Darko Birjukov

Končna lestvica 1. SKL:

  1. Domžale – 13 tekem, 29 točk
  2. Maribor – 13 tekem, 27 točk
  3. Ilirija – 13 tekem, 23 točk

Končna lestvica 1. SML:

  1. Domžale – 13 tekem, 32 točk
  2. Olimpija – 13 tekem, 28 točk
  3. Maribor – 13 tekem, 27 točk

Skupna lestvica 1. SKL/SML:

  1. Domžale – 26 tekem, 61 točk
  2. Maribor – 26 tekem, 54 točk
  3. Olimpija – 26 tekem, 44 točk

Avtor: Nejc Berce / NK Domžale; Foto: Sportida

 

Tagi