K rumenosrčnim tudi vsestranska športnica Naja Poje Mihelič

Rumenosrčnim se je na pripravah pridružila tudi Naja Poje Mihelič. Vsestranska športnica se v Ženski nogometni klub Radomlje seli po treh sezonah v Ženskem nogometnem klubu Krim.

Dosedanja igralka ljubljanskega kluba bo v sezoni 2021/22 del kadetske selekcije Radomelj. “Kakovostno ekipo Krima je zapustilo nekaj igralk in to je bil eden od glavnih razlogov za moj prestop. Ker bom septembra postala dijakinja Gimnazije Šiška, sem iskala klub v Ljubljani in njeni okolici, Radomlje pa so bile moja prva izbira,” razloge za menjavo kluba predstavlja Naja.

Ribničanka, ki bo avgusta dopolnila 15 let, z rumenimi vadi že od prvega dneva priprav. Novo sredino je zdaj že dodobra spoznala: “Klub se mi zdi zelo organiziran in ima urejena vsa področja. Ima večji kader trenerjev in boljše pogoje za trening. Kadetinje so bile v minuli sezoni druge, zdele so se mi najboljši tekmec in tako najbolj primerne za prestop. Ekipa je kakovostna, prav tako tudi trenerski štab. Menim, da mi bodo nudili najboljše pogoje in mi dali vse, da se lahko razvijem v še bolj kakovostno nogometašico in s tem pomagam ekipi.”

Kot že zapisano, gre za vsestransko športnico. Naja je kar osem let trenirala jujitsu in bila državna prvakinja v borbah, duo sistemu in tehnikah. Šest let je s fanti vztrajala v rokometu, od devetega leta pa igra futsal in nogomet. V domačem Nogometnem klubu Ribnica že šesto leto pomaga fantovski futsal ekipi, pred tremi leti pa se je pridružila Krimu.

S Krimom je bila vajena vrha lestvice, tudi s prestopom v Radomlje pričakovanja niso nič manjša. “Cilj je naslov državnih prvakinj, pri katerem želimo izgubiti čim manj točk. Težko odgovorim, kakšno prvenstvo pričakujem, saj kader nasprotnih ekip še ni znan. Sem pa prepričana, da bo sezona zanimiva, saj se je v prestopnem roku zgodilo precej sprememb. Želim si le, da bi sezono lahko odigrali brez prekinitev in jo odigrali do konca,” pravi Naja.

“Moja velika želja je, da bi se z ekipo dobro ujele, uigrale in osvojile naslov. Nekoč želim zaigrati v SŽNL, se prebiti do reprezentance in ponosno zastopati našo državo. Želim si, da bi mi prihodnost prizanesla s poškodbami oziroma da jih sploh ne bi bilo. S prestopom bom dobila nove izkušnje, spoznala se bom z novimi trenerji in njihovim načinom dela, kar mi bo pomagalo pri moji nogometni poti,” si želi igralka, ki se najbolje znajde na položaju krilne ali bočne igralke.

Ekipo je pred tedni že spoznala na turnirju v Pordenoneju, kot pravi, pa so se z novimi soigralkami hitro ujele: “V Italiji sem se počutila zelo dobro, ekipa je res odlična. Zdi se mi, da so me sprejele v redu, saj so dekleta super. Več o tem, kako me vidijo, pa bi vam verjetno lahko povedale soigralke.”

Kadetska reprezentantka ob pogledu v prihodnost ne skriva, da želi nekoč zaigrati tudi v tujini, a se zaveda, da je za takšen preskok potrebnega še precej odrekanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽNK Radomlje (@znkradomlje)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi