Jernej Javornik prevzel vlogo glavnega trenerja članske ekipe NK Roltek Dob

Vodja Mladinskega nogometnega centra Domžale Jernej Javornik bo ob vodenju nogometne šole odslej opravljal tudi vlogo glavnega trenerja pri drugoligašu iz Doba. NK Domžale in NK Roltek Dob s tem dodatno poglabljata uspešno sodelovanje.

Jernej Javornik je vodenje MNC Domžale prevzel leta 2017, še pred tem pa je sedel na klopi velenjskega Rudarja in tudi že Rolteka iz Doba. 45-letni Javornik, ki je trenersko pot začel leta 2008 kot pomočnik Robertu Pevniku prav v Domžalah, bo mesto glavnega trenerja pri trenutno tretjeuvrščenem moštvu 2. SNL, prevzel ob odhodu Simona Sešlarja. Slednji bo trenersko pot nadaljeval v mladinski selekciji Celja.

Športni direktor Domžal Matej Oražem: “Jernej Javornik je z novim letom prevzel vodenje članske ekipe NK Roltek Dob, še naprej pa ostaja aktivno vpet v delovanje naše Akademije, kjer bo tudi v prihodnje izvajal strokovni nadzor nad delom. S to potezo naše sodelovanje z Dobom še dodatno poglabljamo, saj obe strani vidimo in čutimo, da se skupaj premikamo v pravo smer. Z združitvijo najmlajših selekcij smo že uspeli omogočiti kvalitetne treninge večjemu številu otrok kot v prejšnjih letih, s strokovnim usposabljanjem trenerjev NK Dob izboljšujemo pogoje in način dela pri naših najbližjih sosedih in tako skupaj vztrajno napredujemo.”

“Jernej se bo v Dobu pridružil Dejanu Miliću in Primožu Jeršinu, ki v NK Dob kot del sodelovanja med kluboma delujeta že od lanskega leta. Oba kluba sta se zavezala k izboljšanju in povečanju skupnega delovanja, izpopolnitvi strokovnega dela in povečanju kvalitetne ponudbe nogometnega izobraževanja v naši občini. Smo na dobri poti. Verjamemo in delamo na tem, da bomo naši mladini ponudili še boljše pogoje za njihov razvoj, nogometni in osebnostni,” je sklenil Oražem.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi