Je nogomet prava izbira za vašega otroka?

Glede na to, da je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu, nas ne preseneča, da ga radi igrajo tudi naši najmlajši.

Žoga je naša redna spremljevalka od prvih korakov naprej. Veliko otrok se z nogometom spozna že v predšolskem obdobju. Tudi če vaš otrok ne bo postal profesionalni nogometaš, bo s tem športom pridobil vrednote in temelje za vse življenje. Najbolj pomembno pa je, da ga šport veseli. Če se veseli igre in rad brca žogo, priporočamo, da razmislite o vpisu na nogometni trening.

Prvi nogometni koraki

Mlajši otroci se o športu učijo skozi igro. Spoznavajo se z osnovami nogometne tehnike, razvijajo motorične sposobnosti in se naučijo sodelovanja, kar je velika prednost ekipnih športov. Ko otroka prvič vpišete na trening nogometa, morate poskrbeti tudi za osnovno nogometno opremo – žogo, nogometne čevlje, kvalitetna in zračna oblačila in nogometne nogavice. Za dodatno motivacijo ga lahko presenetite z dresom njegovega najljubšega igralca ali kluba. Na trening ga pospremite s spodbudno mislijo in povadite z njim kdaj pa kdaj tudi v prostem času. Brez dvoma pa bo najbolj ponosen, ko ga boste pospremili na njegovo prvo tekmo.

Zakaj je nogomet dobra izbira?

Vse, kar otrok pridobi z nogometom, mu bo koristilo tudi pozneje v življenju. V zgodnjem obdobju šport veliko pripomore k pravilnemu razvoju telesa in motoričnih sposobnosti. Kasneje, ko se otroci že učijo pravil, nogomet spodbuja strateško razmišljanje in razvoj možganov. Nogomet lahko izboljša tudi otrokovo koncentracijo in spomin, kar pomeni, da bo posledično lažje in bolj osredotočeno sledil pouku. Dokazano je tudi, da imajo odrasli, ki so bili aktivni kot otroci, manj zdravstvenih težav kasneje v življenju.

Vendar pa je bolj kot to, da otrok že v predšolskem obdobju spozna svoj najljubši šport, pomembno, da otrok šport vzljubi.

Ekipni duh in novi prijatelji

Nogomet je ekipni šport. Otroci tako na treningih spoznajo veliko novih prijateljev. Šport jih poveže na poseben način in spodbuja ekipno delo. S sodelovanjem v skupinskem športu pridobijo veliko izkušenj. Kako se povezati, prilagoditi, se spodbujati in si pomagati. Morda bo zaradi tega vaš otrok kasneje lažje navezoval stike in spoznaval nove ljudi.

Samozavest in nove izkušnje

Na treningih se otroci vsakič naučijo kaj novega, napredujejo in krepijo samozavest. Z nastopi na tekmah lahko premagajo strah pred javnim nastopanjem. Treningi pa seveda zahtevajo tudi nekaj prilagajanja. Otroci dobivajo nove izkušnje in kasneje lažje prenašajo spremembe v življenju. Ker je potrebno pri športu upoštevati pravila in navodila trenerja je verjetno, da bo otrok tudi kasneje lažje sledil zahtevam v šoli.

Zabava je ključna!

A najbolj pomembno je to, da se otrok pri športni aktivnosti zabava. Nogomet je lahko odlična oblika sprostitve, zabave in druženja. Otrok porabi odvečno energijo, se razgiba in sprosti po napornem dnevu. Za res brezskrbne in varne treninge pa ne pozabite na najosnovnejši del opreme, kakovostne nogometne čevlje. Čeprav je lahko izbira čevljev prava znanost, imejte v mislih, da je najpomembnejši dejavnik izbire podlaga, na kateri bo vaš otrok igral.

Naročnik oglasa: R-GOL.com

Tagi