Iz rumene družine odhaja Jošt Pišek, prihaja Nino Milić

Nogometni klub Domžale in Nogometni klub Celje sta se dogovorila za prestop dolgoletnega člana rumene družine Jošta Piška k državnim prvakom. Ob finančnem nadomestilu je v sklopu dogovora prišlo do prestopa perspektivnega 20-letnega bočnega branilca Nina Milića.

Jošt Pišek se je Mladinskemu nogometnemu centru Nogometnega kluba Domžale priključil že v selekciji do 13 let, kamor je prišel iz trboveljskega Rudarja. Še pred koncem mladinskega staža je leta 2020 odšel v sosednji Dob, kjer je kot posojen nogometaš dve sezoni igral v 2. slovenski ligi. Pridobljene izkušnje v članski konkurenci so se več kot obrestovale, saj je Pišek po povratku v Domžale nemudoma prevzel pomembno vlogo v ekipi. Izlačan je v rumenem dresu odigral 66 tekem, v minuli sezoni pa je bil statistično najboljši igralec rumene družine, saj je dosegel kar 9 golov in zabeležil 5 zaključnih podaj. Najlepši gol je dosegel prav proti svojemu novemu klubu, ko je v Celju z žogo pretekel celotno igrišče in mojstrsko premagal domačega vratarja.

”Domžale so postale moj drugi dom. V mojem času tukaj je bilo veliko vzponov in padcev, vendar se bom vedno z veseljem spominjal dobrih 10 let, ki sem jih preživel v Domžalah. Tukaj sem se naučil praktično vse, kar znam in zato bom vsem v klubu za vedno hvaležen,” je ob odhodu dejal 22-letni Pišek, ki je tudi član slovenske reprezentance do 21 let, za katero je odigral 9 tekem in dosegel en zadetek.

Izvršni direktor Matej Oražem”Jošt ima za seboj izjemno sezono in povsem naravno je, da si je zaželel večjih izzivov. Na koncu se je odločil za prestop ne daleč stran v Celje, kjer mu želimo v nadaljevanju kariere obilo sreče. Obenem se mu zahvaljujemo za vse kar je naredil za naš klub, tako v mlajših selekcijah, kot zadnja leta tudi v članski ekipi.”

Odhod enega mladega reprezentant pa je prinesel tudi prihod drugega člana mlade slovenske izbrane vrste. Iz Celja se v Domžale seli bočni branilec Nino Milić, ki je z Domžalami podpisal triletno pogodbo: ”Zelo sem vesel, da sem tukaj. Celotna ekipa me je zelo lepo sprejela in že se veselim sodelovanja z vsemi. Vsekakor si želim čim več minut na igrišču in dobrih rezultatov celotne ekipe. Domžale veljajo za razvojni klub, po mojem mnenju tudi najboljši klub za mlade v Sloveniji, zato sem res vesel, da sem tukaj,” je dejal Milić, ki je bil član Celja dve leti in pol. V minuli sezoni je zaigral na 22-tih prvenstvenih tekmah in z Grofi osvojil naslov državnega prvaka.

Izvršni direktor Matej Oražem: ”Nino je bil naša velika želja že lansko poletje, vendar je naposled ostal v Celju, zato smo izkoristili možnost in se dogovorili za prestop k nam letos. Je točno tip igralca, ki odgovarja našim zahtevam in potrebam znotraj ekipe. Ekipo želimo oblikovati in krepiti predvsem z slovenskimi igralci, kar nam letos izdatno uspeva in me izjemno veseli.”

Tekst in foto: NK Domžale

Tagi