Ivan Durdov, najboljši strelec rumene družine: “Prihod v Domžale je bil zadetek v polno”

Ivan Durdov je član Domžal od letošnjega poletja dalje. 22-letni visokorasli napadalec je nase opozoril že takoj na začetku, ko je blestel na pripravljalnih tekmah. Razpoloženost je Splitčan prenesel tudi na ligaške zelenice in tako z devetimi zadetki postal najboljši strelec moštva po prvem delu sezone.

Ivan, po polovici sezone si najboljši strelec moštva. Imaš sedem ligaških in dva pokalna zadetka. Trikrat si tudi podal za gol. Zadovoljen?

Zelo! Predvsem zaradi ekipe, saj smo po zahtevnem začetku vsem skupaj dokazali, da veljamo za resno mlado moštvo, ki je na zadnjih enajstih tekmah samo enkrat izgubilo. Zadovoljen sem tudi z osebnimi predstavami, čeprav je vedno lahko boljše, saj mislim, da bi moral zabiti kakšen gol več.

Je bil prihod v Slovenijo prava izbira? 

Zagotovo. Vesel sem, da sem se odločil za Slovenijo. Prihod v Domžale je bil zadetek v polno. Tukaj imam vrhunske pogoje za napredek in upam, da bom nadaljeval po pravi poti. Iz slovenske lige je korak naprej namreč naredilo ogromno igralcev. Tudi sam ga želim, a s tem se ne obremenjujem. Štejejo predstave na igrišču, zato sam raje razmišljam o igri.

Kako kaj prijatelji spremljajo dogajanje?

Družinski člani in prijatelji si ogledajo vsako tekmo in veseli so, da mi je uspelo priti v pravo ekipo. Z mojimi igrami in konec koncev z igrami celotne ekipe so zadovoljni. Radi nas gledajo, mi tudi svetujejo, najpomembnejša pa je podpora. V živo so si ogledali tekme z Olimpijo, Celjem in Muro. Na dveh srečanjih sem zadel, torej so moji navijači precej pomembni zame.

Kaj bi najprej izpostavi? Kaj te je najbolj pozitivno presenetilo, odkar si tukaj?

Najbolj me je presenetila vsakodnevna profesionalnost in ambicioznost soigralcev, strokovnega štaba ter ostalih ljudi v klubu. Vse je posvečeno našemu razvoju. Šele, ko si del tega, vidiš za kakšen projekt gre.

Kje boš preživel praznike?

V Splitu seveda. Doma je najlepše.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi