Imel je rad ljudi, imel je rad Domžale in imel je rad nogomet

Fičo, počivaj v miru!

Iz Nogometnega kluba Domžale sporočajo žalostno vest, da se je v 75. letu starosti za vedno poslovil Filip Filipovski, ki je v strokovnem vodstvu rumene družine sodeloval pri petih od šestih osvojenih lovorik.

“Imel je rad ljudi, imel je rad Domžale in imel je rad nogomet. Skupaj smo doživeli veliko lepega, odlično sodelovali, se veselili pomembnih zmag in lovorik, ter kar je najpomembneje, postali zelo dobri prijatelji tudi izven nogometnih zelenic. Fičo, velika hvala za vse! Pogrešali te bomo,” je ob smrti nekdanjega pomočnika trenerja in izvrstnega trenerja vratarjev povedal Darko Birjukov.

S hvaležnostjo in spoštovanjem se ob tem žalostnem trenutku Filipa spominja tudi Slaviša Stojanović: “Težek trenutek. Ni pravih besed, s katerimi bi lahko opisal žalost na eni strani in hvaležnost na drugi. Fičo je iz mene naredil boljšega trenerja, boljšega človeka. Vplival je na razvoj ne samo vratarjev in igralcev, temveč tudi na razvoj celotnega kluba. Brez njega ne bi bil to, kar sem in NK Domžale to, kar so. Bil je moj mentor, prijatelj, sodelavec, učitelj. Dragi moj Fičo, dragi moj učitelju, hvala ti za sve. Znam, da češ uvek biti tu negde.”

Nekdanjemu pomočniku trenerja in izvrstnemu trenerju vratarjev so si z minuto molka poklonili pred začetkom včerajšnje tekme z NK Tabor Sežana, igralci pa so si v spomin na Fičota, člana Domžal skoraj dve desetletji, nadeli črne trakove.

V domžalskem nogometnem klubu družini, vsem sorodnikom in prijateljem izrekajo iskreno sožalje: “Fičo, počivaj v miru. 

Miha Ulčar; Foto: Lado Vavpetič

 

Tagi