Hvala, Dejan!

Dejan Djuranović je v soboto vodil zadnjo tekmo na klopi rumene družine. S koncem tekmovalne sezone 2021/22 je tako zapustil mesto glavnega trenerja, a ostaja v NK Domžale. Njegov nadaljnji status sicer še ni znan. In kaj je Dejan dejal po natanko dveh letih vodenja članske ekipe?

‘Od prvega dne dalje me je delo s člansko ekipo, igralci, svojimi sodelavci in ostalimi osebami v klubu, zelo veselilo. Fantje so sprejeli naš način dela, skozi celotno obdobje smo nato prikazovali gledljiv nogomet in praktično že takoj, ko smo iskali obstanek med elito, uspešno stabilizirali moštvo. V zadnji četrtini prvenstva nam je uspelo vknjižiti 16 točk in s tem smo poskrbeli za mirno praznovanje 100. obletnice kluba. Lanska sezona je bila po težkem koronskem času zelo dobra. V spomladanskem delu smo bili najboljša ekipa v državi, igrali smo krasen nogomet, nagrado za to je pa predstavljalo dejstvo, da smo imeli na evropskem prvenstvu do 21 let kar štiri predstavnike. Prav tako štiri igralce smo hkrati imeli v idealni enajsterici sezone, pripadli sta nam tudi priznanji za najboljšega igralca in najboljšega trenerja 1. SNL, kar si štejem v veliko čast.”

”Zadnjo sezono so po zaključku Evrope zaznamovala toplo hladna nihanja. V drugi polovici leta, ko smo poskušali napasti višja mesta nam pač ni uspelo. Najbolj je zagotovo bolel pokalni izpad. V to tekmovanje smo polagali veliko upov, a potek tekme nam ni šel na roko in evropska vozovnica je šla v druge roke. Po drugi strani smo neuspeh izkoristili za igranje z mlajšimi fanti. Upom iz MNC Domžale smo dali možnost, da začnejo igrati v članskem nogometu. Se spoznajo z zahtevami in lažje razvijejo svoj potencial. Verjamem, da se bo to počelo tudi v bodoče, saj so ti fantje sposobni prinesti večjo vrednost tako sebi kot tudi klubu. Ve se, da si v Domžalah želimo biti uspešni na igrišču ter v prodajah mladih upov.”

”V dveh letih se je nabralo veliko lepih trenutkov, zato bo v najlepšem spominu vsekakor ostalo več stvari. Na primer zaključek sezone 2019/20, ko smo po groznih težavah s Covidom, uspeli rešiti moštvo, nato je sledila odlična sezona, kjer smo štiri kroge pred koncem celo pogledovali na vrh. Takrat smo v Novi Gorici izgubili možnosti za kaj več, toda kljub temu smo bili nagrajeni z Evropo. Po eni sušni sezoni tam uspešno nastopili, prišli do tretjega kroga kvalifikacij in to je torej nekaj, kar bo zagotovo pustilo najlepši pečat v obdobju mojega vodenja Domžal.”

”S potencialom, ki ga klub premore in zaključkom nogometne poti Senijada Ibričića, njegovo novo vlogo v klubu, sem prepričan, da se bodo stvari odvijale na način, ki odlično deluje že zadnjih 15 let. Razvoj številnih mladih igralcev, dober rezultat v domačem prvenstvu, nastopi v Evropi … sam ne vidim razloga, zakaj temu ne bi bilo tako tudi v prihodnje.”

Dejan Djuranović

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi