Gostovanje v Velesovem se ni razpletlo po željah rumenosrčnih

Nedeljsko gostovanje v Velesovem se ni razpletlo po željah rumenosrčnih. Članska ekipa ŽNK Radomlje je v petem krogu SŽNL doživela še tretji poraz.

Odločilni trenutek dvoboja se je zgodil v osmi minuti srečanja, ko je bila v kazenskem prostoru najbolj zbrana Zala Šenk in ŽNK Cerklje popeljala v vodstvo. Domačinke so prednost zadržale do konca srečanja, kljub pritisku Radomljank.

Rumena zasedba je dvakrat zatresla okvir gola, prvič po prostem strelu Zale Kuštrin, drugič pa po udarcu Maše Osojnik. Z nekaj posredovanji se je izkazala tudi Lara Rozman. Članska ekipa ima po petih krogih na svojem računu šest točk, trenutno pa zaseda četrto mesto SŽNL.

V primerjavi s prejšnjimi tekmami je zaigrala prevetrena enajsterica, v nadaljevanju dvoboja je v članski konkurenci prvič zaigrala kapetanka kadetske selekcije Nea Podbevšek.

“Za nami je tekma, na kateri smo z izjemo osme in 90. minute cel čas napadali, si ustvarjali priložnosti, vendar nismo zadeli gola. Nasprotnice pa so kaznovale našo prvo napako na tekmi,” je dogajanje na tekmi strnil Aljaž Gornik.

Strateg Radomelj je po porazu izpostavil karakter, miselnost in odnos: “Glede na to, da smo mesec nazaj igrali proti enakim nasprotnicam v pokalu in jih premagali s 3:0 z veliko manj ustvarjenimi priložnostmi za gol kot tokrat, je zadeva kristalno jasna. Na pokalni tekmi smo imeli karakter, zmagovalno miselnost in pravi odnos skozi celotno tekmo, zato smo jo tudi dobili. Tokrat tega, z izjemo nekaj posameznic, ni bilo in posledica tega je bil tudi končni rezultat.”

“Formula za uspeh je popolnoma jasna. Kot trener pa sem odgovoren, da poskrbim, da bo ekipa sestavljena iz igralk, ki bodo sposobne to formulo tudi izvajati,” je še dodal Gornik.

V dvobojih z ŽNK Cerklje sta bili uspešnejši selekciji do 15 in 17 let. Kadetinje so Gorenjke ugnale z izidom 8:1. Trikrat je zadela Naja Poje Mihelič, dvakrat Tinkara Testen, ob avtogolu pa sta bili uspešni še Nikki Kobal in Lea Dolinar.

Ekipa DU15 je Cerkljanke v derbiju vrha lestvice premagala s 7:1 in brez oddane točke zadržala prvo mesto. S tremi goli se je izkazala Taja Strgar, natančne pa so bile še Alicija Brinovec, Taia Doles in Špela Gerbec.

Konec tedna sta bili aktivni tudi selekciji do 10 in 13 let.

ŽNK CERKLJE – ŽNK RADOMLJE 1:0 (1:0)
Strelke: Zala Šenk (8′)
ŽNK Cerklje: Lara Rozman, Pia Zalokar, Neža Čebašek, Marcela Kos, Zala Šenk (56′ Vanesa Gulan), Hana Feratović, Simona Jelovšek, Špela Perčič, Gloria Alič, Ines Rozman, Nika Koprivnikar. Trener: Primož Štrajhar.
ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Tija Vrhovnik (65′ Ana Černelič), Maša Osojnik, Zala Kuštrin, Eva Vodušek, Polona Petrač, Katarina Gadnik, Neli Hofman, Ana Gerjolj, Ajda Kličić (55′ Nea Podbevšek), Maruša Jereb. Trener: Aljaž Gornik.

*********************************************

Ker ste se na Dan slovenskega športa odzvale v velikem številu, Ženski nogomet klub Radomlje deklice do 12. leta vse do konca oktobra vabi na brezplačne igralne dneve v Domžale. Potekale bodo vsak četrtek, med 17. in 18. uro, v Češminovem parku. Vabljene! 💛

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar

Tagi