FOTO & VIDEO: Radomljanke na s srčno igro in na krilih Katarine Gadnik do prve zmage

Peti krog ŽNL Triglav Zdravje je ponudil trenutke veselja za igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Rumene so se na četrti preizkušnji letošnje sezone podpisale pod prvo zmago, ki so jo dosegle z rumenosrčno igro.

Radomljanke so zmago napadle v okrnjeni zasedbi, brez Naje Poje Mihelič, Taie Doles in Nike Hojč, že v četrti minuti pa so se veselile vodstva. Najstrožjo kazen je po igranju z roko izkoristila Katarina Gadnik. Kapetanka domačih se je v sedmi minuti znašla v novi priložnosti, po podaji Ule Omerzu in sprejemu žoge s prsmi pa je za las streljala mimo desne vratnice. Katarina Gadnik je v deseti minuti streljala z razdalje, a je bila Nadin Ferk na mestu. Se je pa mreža Gažona drugič zatresla v 17. minut, ko je Katarina Gadnik izkoristila odličen predložek Ule Omerzu.

Kmalu zatem je z razdalje poskušala Ajda Zajc, v 22. minuti pa je Katarina Gadnik izkoristila podajo Ane Gerjolj in dosegla še tretji zadetek na tekmi. Dve minuti zatem je okvir gola povišanje vodstva preprečil Uli Omerzu, na spremembo rezultata pa je bilo potrebno počakati do 33. minute. Monika Kastelec je s 25 metrov natančno merila pod prečnik in se po evrogolu veselila prvenca v rumenem dresu. Pred odmorom sta poskušali še Ula Omerzu in Ana Gerjolj, a je ostalo pri izidu 4:0.

Domačinke so odlično odprle drugi polčas, saj je Katarina Gadnik po predložku Jone Javorič prednost povišala na 5:0. Takoj zatem je bila po kotu nevarna Ana Gerjolj, Nadin Ferk pa je bila na mestu po strelu Jone Javorič. Se je pa prav ona veselila v 51. minuti, ko je zadela iz osrčja kazenskega prostora. Le dve minuti kasneje se je med strelke vpisala še Margit Kosirnik, ki je z močnim udarcem zadela pod prečnik.

Po uri igre sta z razdalje poskušali Monika Kastelec in Brina Omejec-Židan, na osmi zadetek pa je bilo potrebno čakati do 70. minute. Katarina Gadnik je peti gol na tekmi dosegla po predložku Lare Volavšek. V 80. minuti še poseben trenutek za Nušo Vidrih, vratarka, ki je izjemoma zaigrala v polju, se je po strelu z desetih metrov veselila prvenca v članskih tekmovanjih. Piko na i visoki zmagi je minuto kasneje postavila Ana Gerjolj, ki je po prodoru in preigravanju zadela za končnih 10:0.

»Nadgradili smo delo, ki smo ga pokazali že v prejšnjih krogih, s to srečo, da nam je uspelo hitro zadeti. Potem nam je bilo lažje, dekleta so se sprostila ter odigrala odlično, raznovrstno in kombinatorno tekmo. Imeli smo veliko različnih strelk, prihajali smo v priložnosti in imeli tekmo popolnoma pod kontrolo. Čestitke vsem! Je pa izvor vsega tega pri dekletih, saj se je vsaka posameznica mentalno vklopila v tekmo ter svoje naloge delala od prve do zadnje sekunde. To je ključ do uspeha,« je po tekmi dejal Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

Pred reprezentančnim premorom sledi še gostovanje pri ajdovskem Primorju.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK GAŽON 10:0 (4:0)
Strelke:
Katarina Gadnik (4’/11m, 17′, 22′, 47′, 70′), Monika Kastelec (33′), Jona Javorič (51′), Margit Kosirnik (53′), Nuša Vidrih (80′), Ana Gerjolj (81′). ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Margit Kosirnik, Jona Javorič, Brina Omejec-Židan (70′ Nuša Vidrih), Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Nika Bazjak, Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Gažon: Nadin Ferk, Gaja Glavina (31′ Špela Mohorčič), Katarina Bikarević, Gaia Delbello, Žana Bjelkić, Tjaša Gregorič (84′ Neža Kržič), Vaneja Kalin, Monika Jakac (46′ Mia Olič), Nika De Faveri, Dorina Kiralj, Brina Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein.

ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

Tagi