FOTO/VIDEO: Radomljani v polfinalu pokala Slovenije

Nogometaši Radomelj v dveh obračunih boljši od Celjanov, dvignili vstopnico za zgodovinski polfinale pokala

V Športnem parku Radomlje je bilo odigrano prvo povratno četrtfinalno srečanje NZS pokala Slovenije, kjer smo dobili prvega polfinalista, nogometaše iz Radomelj.

Srečanje v Celju pred tednom dni se je končalo z remijem 1:1, gol Gučka v gosteh pa je mlinarjem zagotovil rezultatsko prednost pred povratno tekmo, saj bi jih srečanje brez zadetkov popeljalo v zgodovinski polfinale.

In prav to se je zgodilo. V prvem polčasu si ekipi z izjemo nekaj strelov z razdaje nista ustvarili pravih priložnosti, še najlepšo je imel s prostega strela Mark Zabukovnik, ki pa je meril mimo celjskih vrat.

Celjani so stopili na plin predvsem v zadnji tretjini obračuna in si priigrali nekaj lepih priložnosti za zadetek, a je bil venomer na mestu domači čuvaj mreže Lenart Cerar ali pa so bili streli gostov premalo natančni.

Omeniti velja izjemni obrambi Cerarja, ko je po strelu Ivana Božića marsikdo že videl žogo v domači mreži a se je domači vratar izkazal. Enako je Cerar storil tudi v sodniškem dodatku, ko je ubranil še nevaren strel Lotriča. V zadnji akciji na tekmi je z diagonalnim strelom za varovance Dušana Kosića poskušal še Božič, a je žoga poletela mimo desne vratnice Radomljanov. Svojo priložnost za zadetek so imeli v drugem polčasu tudi domači, ki so na svoje priložnosti sicer prihajali predvsem iz protinapadov. V enem izmed redkih predložkov iz kota se je v lepi priložnosti znašel Rok Jazbec, a je z glavo meril mimo desne vratnice celjskega gola.

Radomljani so si tako priigrali zgodovinsko uvrstitev v polfinale pokala, kamor so se uvrstili tudi nogometaši Aluminija iz Kidričevega, ki so bili v dveh srečanjih, prav tako na račun zadetkov v gosteh, boljši od Kopra (1:0 in 2:3).

Pohvala domačim navijačem Mlinarjem, ki so se navkljub neprijaznemu vremenu in zgodnji uri zbrali v lepem številu ter glasno vzpodbujali svojo ekipo. Čestitke igralcem in strokovnemu delu radomeljske ekipe na čelu s trenerjem Oskarjem Drobnetom, ki je kot igralec ravno s Celjem osvojil pokal Slovenije pred 14-imi leti, po tekmi pa je bil upravičeno ponosen na svoje fante: “V obeh srečanjih smo pokazali pravo mero odgovornosti in konkretosti. Danes smo dobro smo stali na težkem igrišču, dobro taktično preučili nasprotnike in rezultat je tukaj“.

Upravičeno zadovoljen je bil po srečanju tudi kapetan domačih, Luka Cerar: “Zavedamo se, da je takšen rezultat za Radomlje zgodovinski uspeh. Vsa čast fantom in gremo naprej.

Prostala polfinalista bosta dala še obračuna Rudar Velenje – Nafta (1:2) in Mura – Domžale (2:3), kaj lahko pa se zgodi, da bo imela domžalska občina med štirimi polfinalisti kar dva predstavnika.

ČETRTFINALE, povratne tekme (29.10.2019)

Ob 13.30: Kalcer Radomlje – Celje 0:0 1:1

Ob 16:30: Koper – Aluminij 3:2 (2:1) 0:1
Vršič 2′ (11-m), 78′ (11-m), Žužek 32′; Jakšić 28′, Klepač 53′

Sreda, 30.10.2019:
Ob 16.30: Rudar Velenje – Nafta 1903 1:2
Ob 19.30: Mura – Domžale 2:3

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Foto: Manca Hvalič (NK Radomlje)

Tagi