FOTO: Radomljanke v prekrasni kulisi zaključile uvodni teden priprav

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex, s katero vadijo tudi kadetinje, je s sobotnim treningom v prekrasni sončno-zimski kulisi zaključila uvodni teden priprav na nadaljevanje sezone 2023/24.
Rumenosrčne so z 20 osvojenimi točkami prezimile na četrtem mestu lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Državno prvenstvo se bo s tekmami 14. kroga nadaljevalo že v začetku marca, ko bodo Radomljanke nove točke lovile v Kopru, na tekmi z Gažonom. Nato sledi domače srečanje z ajdovskim Primorjem, gostovanje pri Krimu, pred končnico prvenstva pa bosta konec marca na sporedu še tekmi z Muro in Olimpijo.

»Prvenstvo se bo nadaljevalo dober teden prej kot lani, kar pa ne spremeni veliko. Zimski premor je daljši, imamo dva meseca časa, da se ustrezno pripravimo. Enako bo tudi tokrat. Kot ponavadi, pričenjamo z razvojem osnovne vzdržljivosti in moči skozi koncept igre v napadu in obrambi. Prvih 14 dni je posvečenih temu. Potem gremo čedalje bližje igri, dvigujemo tudi hitrost in intenzivnost treningov ter vmes igramo pripravljalne tekme, ki so najpomembnejši pokazatelj forme,« po uvodnem od skupno sedmih tednov priprav pravi trener Aljaž Gornik, ki na treningih sodeluje s pomočnico Katarino Jagarinec.

Dekleta bodo do nadaljevanja državnega prvenstva odigrala nekaj pripravljalnih tekem. Med drugim je potrjen obračun z graškim Sturmom»Vedno je dobrodošlo igrati tudi s fanti, saj vse skupaj poteka hitreje in morajo biti dekleta vseskozi zelo osredotočena na svoje naloge v igri. Hkrati morajo hitreje razmišljati in reševati situacije. Da pa dobimo tudi pravo orientacijo, kam spadamo v ženskem nogometu, pa bomo odigrali tudi tekme z ženskimi nasprotnicami, med njimi je tudi Sturm iz Gradca, ki je naš stari znanec.«

Ekipa bo v nadaljevanje sezone vstopila tudi s kakšno kadrovsko spremembo. »Tega smo že vajeni, to ne predstavlja pretresov, situacijo obvladujemo. To je hkrati priložnost za dekleta iz mladinskega pogona, da se dokažejo in si izborijo mesto v članski ekipi ter v njej uspešno nastopajo. To je odlična priložnost za njih. Mi se veselimo, da znova dokažemo, da v državi najboljše delamo z mladimi ter imamo edini pogum dati priložnost tako velikemu številu deklet in jih razvijati. Na koncu koncev imata ogromno od tega tudi slovenska reprezentanca in slovenski nogomet,« poudarja Aljaž Gornik.

Več o igralskih spremembah v članski ekipi v prihodnjih dneh.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex

Tagi