Ekipa se razvija v pravo smer

Prvi sklop priprav v Umagu je postregel s prvo pripravljalno tekmo. Dvoboj v Poreču je madžarski Fehervar dobil s 3:0, a strokovni štab rumenih, ki je priložnost za dokazovanje ponudil 22 nogometašem, je zadovoljen z videnim.

“Igrali smo proti kvalitetnemu nasprotniku, ki gre h koncu priprav in začetek obračuna je bil zelo dober. Bili smo enakovredni, tudi kasneje delovali na visokem nivoju, nam pa manjka v zadnji tretjini, toda temu še nismo posvečali veliko pozornosti. Madžari so na drugi strani izkoristili vsako najmanjšo napako. Dosegli so tri gole, me pa v tem trenutku rezultat ne skrbi. Želeli smo močnejši preizkus predvsem z vidika obrambne igre, ki je tokrat bila na pravi ravni. Igralni čas (60-30) bo identičen tudi v petek, saj želimo vse fante enakomerno obremeniti. Tekoči teden je namreč najtežji v pripravljalnem obdobju. Vidi se, da manjka malce svežine, smo pa z večino stvari zadovoljni. Z izjemo nekaterih odpravljivih napak je splošna ocena videnega zelo spodbudna in lahko povem, da se ekipa razvija v pravo smer,” je po srečanju z madžarskim prvoligašem povedal Simon Rožman.

V primerjavi s prvima tekmama je na zelenico stopil rekovalescent Nermin Hodžić. Načetega Nicka Perca je zamenjal Emir Saitoski, lažje težave s poškodbo ima le še Edvin Krupić. Ostali fantje na srečo nimajo nevšečnosti.

Do povratka v Domžale zasedbo rumene družine čakajo tri obveznosti. Gre za dva treninga in tekmo. Današnji dan se bo začel s treningom, nakar ob 15. uri sledi tekma s srbsko Kolubaro.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: B4 Slovenia

 

Tagi