Dvoboj Radomljank in Beltinčank bo zadnji v trilogiji domačih tekem rumenosrčnih

Pred nami je nov konec tedna, ki bo postregel s tremi domačimi preizkušnjami ŽNK Radomlje. Članska ekipa bo v nedeljo, ob 15. uri, v Športnem parku Radomlje gostila ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Pričakovanja pred obračunom z državnimi prvakinjami je strnila Nina Mele, ki je zadnji dve tekmi pričela v začetni enajsterici rumenih. “Tekma bo zelo težka, saj igramo proti zelo kakovostni ekipi. Maksimalna zbranost v obrambi ter osredotočenost v zaključku napada bo naše glavno orožje proti Pomurkam. Še posebej moramo biti pazljive na hitra odigravanja ter kakovost posameznic,” poudarja osemnajstletnica.

Najstnica iz Šmartnega pri Litiji je minulo nedeljo sodelovala pri zmagi na Kodeljevem. Rumenosrčne so z devetimi zadetki ugnale ŽNK Krim: “Ta tekma je bila pokazatelj trdega dela na treningih in želje po zmagi. Srečanje je potekalo po naših željah. V napadu smo bile raznovrstne in učinkovite, priložnosti smo dobro izkoristile, nakar se je pokazal tudi končni rezultat.”

Radomljanke so uvodno tretjino prvenstva sklenile z zmago, z njo pa so na večni lestvici SŽNL presegle mejo 300 točk. Kako izplen v uvodu sezone ocenjuje Nina? “V prvi tretjini sezone smo pričakovale kakšno zmago ali dve več, toda v športu se vsaka napaka hitro kaznuje,” je kratko in jedrnato odgovorila mladinska reprezentantka.

V mlajših selekcijah napadalko letos spremljamo v obrambni vrsti. Kako se je znašla v novi vlogi? “Vsak začetek je težak. S tekme v tekmo sem pridobila več izkušenj in samozavesti. S pomočjo soigralk in trenerja mi je bilo delo dosti lažje. V nadaljevanju sezone želim še izboljšati igro, saj menim, da lahko pokažem veliko več,” še pove Nina Mele. Radomljanke so se poleti dobro upirale Pomurkam, bodo podobno predstavo ponovile tudi v nedeljo?

Dvoboj Radomljank in Beltinčank bo zadnji v trilogiji domačih tekem rumenosrčnih. Že v nedeljskem dopoldnevu bo domačo zelenico zasedla selekcija DU15, ki bo v devetem krogu prvenstva pričakala tretjeuvrščene ŽNK Radlje. Že jutri pa v Radomlje prihaja kadetska zasedba ajdovskega Primorja. Srečanje se bo pričelo ob 11. uri.
Obe mlajši selekciji napadata nadaljevanje niza brez oddane točke.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi