Dveletno pogodbo z Domžalami podpisal Mirko Mutavčić

Odhod Andraža Žiniča v Maribor je izpraznil mesto na desni strani obrambe, zapolnil pa ga bo ravno član Maribora. Dveletno pogodbo je z Domžalami podpisal Mirko Mutavčić.

“V novo okolje prihajam zelo motiviran. Prve treninge sem z ekipo že opravil, spoznal soigralce, strokovni štab. Veliko fanot poznam iz mlajših reprezentanc, z glavnim trenerjem pa sva že sodelovala v Mariboru. Simon mi je ponudil priložnost za igranje v članskem moštvu, debitantske nastope v 1. SNL, ki bodo za vedno ostali v spominu. Osebno si v Domžalah želim napredovati, najprej pa bo seveda potrebno popraviti vtis s prvih tekem. Zmoremo več in prepričan sem, da bo pogled na lestvico kmalu bistveno lepši,” je povedal Mirko Mutavčić.

21-letni Mutavčić je prve nogometne korake storil v mlajših selekcijah Gorice. Pri 15 letih se je preselil v Maribor, kjer je po nastopanju za kadete in mladince prvoligaški debi dočakal v lanski sezoni. Na Štajerskem je nastopil na 15 tekmah 1. SNL, en dvoboj je odigral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo. V preteklosti je nekdanji mladi slovenski reprezentant kot posojen nogometaš branil tudi barve Primorja.

Športni direktor Senijad Ibričić: ”Obrambne položaje želimo imeti ustrezno pokrite, zato smo po prestopu Žiniča v Maribor nemudoma ukrepali. Mitji Ileniču bo v prihodnje konkuriral Mutavčić, mladi nogometaš, ki ima za seboj v celoti opravljene poletne priprave, hkrati pa okolje že dobro pozna. Moram povedati, da prestopa nista povezana, smo pa z Mariborom še enkrat več odlično sodelovali. Mutavčić se je ekipi že pridružil.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi