Dres Radomelj oblekla četrta strelka državnega prvenstva

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v drugi del sezone zakorakala z Noelle Vilčnik, ki se med rumenosrčne seli iz Pomurja. Osemnajstletnica je četrta strelka aktualnega državnega prvenstva.

Štajerka je v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje dosegla 21 zadetkov, na oktobrski tekmi v soboški Fazaneriji je zatresla tudi mrežo Radomelj. Mladinska reprezentantka Slovenije je na 36 članskih tekmah v mrežo nasprotnic pospravila 29 žog. Napadalka se lahko pohvali tudi s tremi nastopi v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.

»V Radomljah pričakujem najboljšo različico sebe na igrišču. Kar se tiče pomladi, želim ekipi pomagati do čim višje uvrstitve na lestvici,« je po sklenitvi dogovora dejala najstnica iz Bukovcev, naselja v Občini Markovci pri Ptuju.

Mladinska reprezentantka, ki je v začetku februarja postala polnoletna, je pohvalila dobro vzdušje v rumenem taboru: »Dekleta se poznamo že od prej, zato nisem imela težav z vključitvijo v ekipo. Vsak prestop je po svoje težak, vendar so me soigralke odlično sprejele že na prvem treningu in mi s tem dale potrditev, da je bila moja odločitev za prestop v Radomlje pravilna.«

»Prvi cilj je, da ekipi pomagam odigrati tekme brez porazov. Klub je po mojem mnenju na visoki ravni in to dokazujejo vrhunski treningi, komunikacija in sama organizacijo,« je po selitvi med rumene še dejala igralka, ki bo oblekla dres s številko 25.

Noelle bo pred zahtevnimi preizkušnjami v nadaljevanju sezone pomembna pridobitev članske ekipe ŽNK Radomlje Medex, pravi trener Aljaž Gornik: »Gre za odlično okrepitev, s katero bomo povečali kakovost ekipe predvsem v zaključku napada. Je igralka, ki se odlično znajde v šestnajstmetrskem prostoru in ima naraven talent tako za asistence kot za gole znotraj kazenskega prostora. Hkrati ima veliko smisla za nogometno igro ter še ogromno prostora za napredek. S seboj prinaša tudi sproščeno energijo, samozavest ter željo po dokazovanju.«

Dosedanja članica Pomurja, ki je v preteklosti igrala za ŽNK Ptuj in NK Dravo, je z novimi soigralkami pričela priprave na nadaljevanje sezone.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi