Dres Radomelj bo oblekla tudi Maša Osojnik

Dres Ženskega nogometna kluba Radomlje bo v prihajajoči sezoni nosila tudi Maša Osojnik. Ljubljančanka se med rumene seli iz Krima, po stažu še kadetinja pa bo del članske zasedbe pod taktirko trenerja Aljaža Gornika.

Šestnajstletnica je nogometno pot pričela s šestimi leti, sprva v fantovskih selekcijah. Kot enajstletnica se je v sezoni 2015/16 pridružila ljubljanskemu Krimu, za katerega je v tekmovanjih pod okriljem NZS zbrala 86 nastopov, dosegla pa je 73 zadetkov. Z 22 goli je bila druga strelka kadetske selekcije, ki v minuli sezoni v državnem prvenstvu ni oddala točke.

“Prestop v Radomlje je bil moja lastna odločitev. Za rumene sem se odločila, ker tukaj vidim večje možnosti za individualni napredek kot pri prejšnjem klubu. Všeč mi je klubsko delo z igralkami, tako v skupinskem kot individualnem smislu. Menim, da je bila to najboljša možna odločitev,” po prihodu med Radomljanke pravi Maša, ki je ponosna na dosežke, ki jih je s soigralkami osvojila v dresu Krima.

Kadetska reprezentantka Slovenije obljublja, da bo med rumenosrčnimi dala vse od sebe: “Vse treninge bom oddelala na svojem maksimumu in vse dane minute na tekmi izkoristila na najboljši način. Pričakujem zelo uspešno sezono. Želim se dokazati novi ekipi kot tudi trenerju.”

Šestnajstletnica je spomladi debitirala v članski ekipi Krima, 16. maja je zaigrala na tekmi s Pomurjem. “Vem, da je preskok velik. Pri kadetinjah skoraj nismo imele konkurence, zato se veselim novih izzivov v članski ligi in težjih tekem,” poudarja Maša in dodaja: “Zavedam se, da imam še veliko rezerve in sem lahko, tako kot v kadetski, konkurenčna še v članski ligi. Je pa potrebnega še veliko dela, da izpolnim osebne cilje.”

Sezona se s tekmami prvega kroga SŽNL pričenja 15. avgusta, dneve do debija v dresu Radomelj odšteva tudi Maša: “Veselim se novih soigralk in spremembe, zato komaj čakam, da zaigram za rumene!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽNK Radomlje (@znkradomlje)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Krim/osebni arhiv Maše Osojnik

 

Tagi