Domžalski nogometaši v Velenju vknjižili že deseti zaporedni komplet točk

PLTS, 19. kolo: Rudar - Domžale 1:4

Izjemna serija zmag se nadaljuje. Domžalski nogometaši so v Velenju vknjižili že deseti zaporedni komplet točk, s katerim so se na prvoligaški lestvici povzpeli na drugo mesto. Varovanci Simona Rožmana so Rudarju nasuli kar štiri zadetke in tako zanesljivo prišli do končnega slavja.

Igralci si seveda zaslužijo vse čestitke, saj so prikazali izredno dobro predstavo, ki nas je nagradila z novimi tremi točkami. Priigrali smo si obilo priložnosti in bili skozi vseh devetdeset minut zelo agresivni in razigrani. Veseli me, da nadaljujemo z našo vsebinsko usmeritvijo, ki temelji na napadalni igri, kar se kaže tudi v številu doseženih zadetkov,“ je po zmagi uvodoma dejal 34-letni trenerski strokovnjak, ki je danes na zelenico poslal isto zasedbo kot na tekmi v Krškem. Domžalski nogometaši so se skozi vseh devetdeset minut izkazali z zelo dobro predstavo, s katero so povsem onemogočili vse namere gostiteljev.

Smo v odlični formi, zelo dobra je bila tudi naša priprava na tekmo. Vesel sem, da fantje vseskozi kažejo neizmerno energijo, s katero želijo doseči tudi tretji, četrti, peti zadetek. Vsekakor pa sem izredno zadovoljen zaradi dejstva, da kažejo predstave, ki jih je izredno lepo gledati,“ zadovoljstva nad prikazanim ni skrival domžalski strateg, katerega moštvo je v tej sezoni doseglo že kar 54 ligaških zadetkov. Domžalčani v povprečju tako dosegajo kar 2,25 zadetka na tekmo, s čimer so napadalno daleč najučinkovitejša zasedba liga.

Rumeni so v prestavljeni obračun 19. kola prvoligaškega tekmovanja krenili zelo odločno in že v tretji minuti prišli do vodstva. Pod izjemen zadetek se je tedaj podpisal Agim Ibraimi, ki je kar dvakrat zatresel velenjsko mrežo. Makedonski nogometaš je znova prikazal odlično predstavo, s svojimi potezami pa kar nekajkrat poskrbel za navdušenje na tribunah velenjskega stadiona. “Zasluge za zmago gredo celotni ekipi, saj smo vsi od prve minute garali za naš cilj. Bili smo borbeni in agresivni, kar nas je tudi pripeljalo do končnega cilja. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in da moramo biti skozi vseh devetdeset minut maksimalno pripravljeni in zbrani. Priigrali smo si veliko priložnosti, na koncu izkoristili kar štiri, s čimer smo znova pokazali, da smo v dobri formi. Z mislimi smo že pri tekmi s Triglavom, proti kateremu želimo nadaljevati z nizom pozitivnih rezultatov,“ je dejal 29-letni krilni nogometaš, ki je na desetih tekmah te sezone dosegel tri zadetke in dodal dve asistenci.

Naslednji obračun domžalsko moštvo čaka že v nedeljo, ko ob 19. uri v Domžale prihaja kranjski Triglav.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Komentarji uporabnikov
Tagi