Domžalski nogometaši v Kidričevem do zaslužene zmage

PLTS, 9. Kolo: Aluminij - Domžale 1:2

Nova napeta tekma je tokrat imela srečen konec. Domžalski nogometaši so do zmage na zaostali tekmi 9. kola prišli po preobratu, ki sta ga zrežirala Dario Kolobarić in Slobodan Vuk. Po 84 dneh se je na tekmi z Aluminijem na igrišče vrnil Arnel Jakupović!

”Fantje so pokazali karakter, ne glede na to, da smo se znašli v zaostanku. V drugem delu igre smo nadaljevali s težnjo po izenačenju in kljub zgrešeni enajstmetrovki bili odločni, da se želimo dokopati do vseh treh točk. To nam je na koncu uspelo z izjemno potezo Slobodana Vuka, tako da smo z osvojitvijo vseh treh točk zelo zadovoljni,” je po tekmi povedal glavni strateg Dejan Djuranović, ki je v začetno enajsterico znova uvrstil Grego Sorčana, Gregorja Sikoška in Zenija Husmanija. Zaradi lažjih težav z mišico je v 44. minuti igro zapustil Tonči Mujan, zamenjal pa ga je rekovalescent Arnel Jakupović.

Djuranović je nato v igro poslal tudi Andraža Žiniča, slednji pa se je že takoj izkazal v vlogi podajalca. Njegov lep predložek je v 53. minuti v letošnji peti ligaški zadetek pretvoril Kolobarić, ki se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Rokom Kronavetrom (Maribor), Nardinom Mulahusejnovićem (Koper) in Đorđejem Ivanovićem (Olimpija). Rumeni bojevniki so hitro prišli do priložnosti za vodstvo, toda domači vratar Luka Janžekovič je strel Senijada Ibričića z bele točke zaustavil. Sledil je vstop Slobodana Vuka in Domžalčani so po zaslugi prave mojstrovine bili v želenem položaju: ”Ključnega pomena je bilo čim hitreje poskušati doseči izenačujoči zadetek in se nemudoma zatem usmeriti k drugemu, torej k iskanju vodilnega gola. V prvem polčasu je bila tekma dokaj izenačena, po napaki pa so v 43. minuti povedli domači in preprosto nam ni preostalo drugega, kot da gremo v nadaljevanje z željo po hitrem izenačenju. Kmalu za tem smo znova zadeli in tekmo pripeljali do konca po naših željah.”

52-letni strateg rumene družine je v tem tednu po dolgem času znova lahko računal na skorajda vse nogometaše, kar predstavlja zelo spodbudno novico: ”Končno smo lahko v preteklih dneh normalno trenirali. S širšim kadrom se nam sedaj ponujajo številne možnosti in že tokrat so nam igralci s klopi prinesli nekaj več. To nas seveda veseli, saj nam bo v zgoščenem zaključku jesenskega dela prvenstva to prišlo še kako prav. Prepričan sem, da bo vsak, ki bo dobil priložnost za igro, prispeval svoj delež in da bomo tudi po zaslugi tega še bolj uspešni,” je sklenil Djuranović.

Nogometaše Domžal naslednja tekma čaka v nedeljo, 22. novembra, ko v domač Športni park prihajajo aktualni prvaki Celjani. Dvoboj se bo za zaprtimi vrati pričel ob 17. uri.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi