Domžalski nogometaši so se iz Maribora vrnili z novo ligaško točko

PLTS, 9. kolo: Maribor - Domžale 2:2

Domžalski nogometaši so se z gostovanja v Ljudskem vrtu, kjer so prikazali zelo borbeno in taktično dovršeno predstavo, vrnili z novo ligaško točko. Obe mreži sta se tokrat zatresli po dvakrat in čeprav so se pod vse štiri zadetke podpisali mariborski nogometaši, se je srečanje končalo z remijem. Oba zadetka za Domžale sta namreč z avtogoloma dosegla domača nogometaša – prvič že v 18. sekundi, drugič pa v 64. minuti.

Čestitke nogometašem za osvojeno točko. Mariboru, ki v tem trenutku kaže zelo dobre predstave, smo se tokrat zoperstavili nekoliko drugače. Menim, da smo taktično zelo dobro kljubovali gostiteljem. Določen splet situacij nas je pripeljal v situacijo, ko bi na koncu morda lahko odnesli tudi vse tri točke, a smo z remijem zadovoljni. Gre za dobro popotnico za obdobje, ki nas čaka. Vse bolj se kaže, da smo v zadnjem prestopnem roku izgubili nekaj pomembnih stvari, ki so nas krasile v preteklosti, s čimer smo že bili primorani vnesti določene korekcije v našo igro. Pred nami je nova zgodba, z novimi obrazi, novimi izzivi, potrebnega bo veliko dela, a smo vsi skupaj zelo željni in motivirani. Še posebej fantje, kar me kot trenerja zelo veseli,“ je po dvoboju z Mariborom dejal trener Simon Rožman, ki se je po uspešnem okrevanju znova vrnil na domžalsko klop. 35-letni trenerski strokovnjak je bil prejšnji teden odsoten zaradi virusnega obolenja, zaradi katerega je izpustil pokalno tekmo z Ivančno Gorico in ligaški obračun s Triglavom.

Podobnega videnja je bil po dvoboju tudi izkušeni Andraž Kirm, za katerega je bila to že 146. ligaška tekma v Domžalskem dresu: “Zadovoljni smo izkupičkom, točka v Ljudskem vrtu je vselej uspeh. Za borbeno predstavo smo bili nekoliko nagrajeni s kančkom sreče, ki se je tokrat vendarle nasmehnila tudi nam. Počasi prihajamo v želeni ritem, saj vse spremembe v prestopnem roku nedvomno terjajo svoj čas. Na treningih delamo odlično, zato sem prepričan, da bomo že kmalu znova spet v prepoznavni podobi.“

Drugo četrtino prvenstva bodo domžalski nogometaši začeli že v sredo, ko se podajajo na gostovanje v Krško. Tekma 10. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo začela ob 20. uri.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Grega Wernig

Tagi