Dobra predstava Radomljank v Ljubljani premalo za nadaljevanje pozitivne serije

Zelo dobra igra rumenosrčnih v prestolnici ni bila nagrajena z rezultatom, članska ekipa je v zaostali tekmi četrtega kroga ŽNL Triglav doživela tesen poraz.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v zaostali tekmi z ŽNK Ljubljano izgubila z 2:1, a je ekipa potrebno dodati, da je ekipa trenerja Mateja Rožiča Mavriča odigrala odlično nogometno partijo. Radomljanke so imele skozi srečanje več od igre, pripravile so si nekaj obetavnih situacij, gostiteljice pa so bile učinkovitejše pred golom.

Radomljanke tudi tokrat niso zaigrale s popolno zasedbo, kljub temu pa so se pogumno podale v borbo z izkušenejšimi nasprotnicami. Začetek tekme je bil obetaven, rumene so hitro prevzele pobudo, a je začetni nalet nekoliko presekal zadetek Mirjam Kastelec, ki je natančno merila s kakšnih 20 metrov.

Kot prva je po zadetku domačink poskušala Katarina Gadnik, ki pa po kotu ni bila dovolj natančna, v 19. minuti pa je z razdalje poskušala Špela Gerbec. Prav ona je v 22. minuti zaposlila Tajo Jakopič, ki je sprožila z vrha kazenskega prostora, a se ob udarcu tudi poškodovala. Šestnajstletnica žal ni bila zmožna nadaljevati tekme, zamenjala jo je Brina Omejec Židan.

Le nekaj minut zatem je po ostrem naletu obležala še Maja Zajc, ki pa je na srečo lahko nadaljevala s tekmo, kljub temu pa so Radomljanke potrebovale nekaj minut, da so znova zadihale s polnimi pljuči. Deset minut pred polčasom je bilo pred domačim golom dvakrat nevarno po kotu Ule Omerzu, tik pred odmorom pa se je na nasprotni strani z odlično obrambo izkazala Maja Zajc in močan poskus Mirjam Kastelec izbila v kot.

V uvodu drugega polčasa je dvakrat zapretila Špela Gerbec, v 50. minuti je z razdalje merila mimo vrat, šest minut kasneje pa je bila premalo natančna po podaji iz kota. V 77. minuti je poskušala še Jona Javorič, vendar tudi ona žoge ni uspela poslati v okvir gola. V 84. minuti je to uspelo Gali Dasović Ravnik, ki je po napaki v rumenih vrstah podvojila domačo prednost, za napeto končnico pa je le dve minuti kasneje poskrbela Varja Špiler. Časa za izenačenje vseeno ni bilo dovolj, točke pa so ostale v Ljubljani.

»Ljubljani čestitamo za zmago, na drugi strani pa sem ponosen in zadovoljen z igro svojih deklet. Pokazale so, da lahko igrajo in se lahko nadigravajo. Kot ste dejali, je tudi individualna kakovost v tem segmentu na strani Ljubljane, vendar gremo dalje. Gradimo naprej, to je samo še ena stopnica več v našem ciklusu,« je po tekmi dejal Matej Rožič Mavrič, ki je v imenu ekipe zaželel čim hitrejšo vrnitev poškodovani Taji Jakopič.

Strateg Radomljank je bil zadovoljen z videnim: »Sem zadovoljen, dekleta so dala vse, kar lahko. Moramo biti ponosni, da smo v tako kratkem času prišli do tako zavidljive igre. Predvsem v prvi in drugi coni igramo dokaj dobro, malce nas še zmanjka v tretji coni, saj ne najdemo prave poti do gola. To nas čaka v prihodnjem obdobju in prepričan sem, da lahko dekleta prikažejo še več, kot so danes.«

Nova preizkušnja sledi že v nedeljo, ko bodo Radomljanke gostovale v Kidričevem. Dvoboj z Aluminijem se bo pričel ob 12. uri.

ŽNK LJUBLJANA – ŽNK RADOMLJE MEDEX 2:1 (1:0)
Strelke:
Mirjam Kastelec (11′), Gala Dasović Ravnik (84′); Varja Špiler (86′).
ŽNK Ljubljana: Edisa Koca, Jana Intihar, Katjuša Kern, Nina Šmid (84′ Zoja Potočnik), Katja Turk, Gala Dasović Ravnik, Tija Zakrajšek, Zarja Sušnik (62′ Staša Čagran), Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trenerka: Urška Žganec.
ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec, Taia Doles, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Barbara Pšeničnik (74′ Varja Špiler), Neža Žagar, Sara Medić, Taja Jakopič (25′ Brina Omejec-Židan), Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič.

Avtor: ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi