Dobljani zaključili poletne priprave na Rogli, nekaj sprememb v članski ekipi

Članska ekipa NK Roltek Dob, ki je s pripravami na novo sezono 2. SNL pričela v začetku tega meseca, je bila deležna kar nekaj sprememb, tako v igralskem kadru, kakor v kadru strokovnega štaba.

Prav v slednjem se je Jerneju Javorniku, glavnemu trenerju članske ekipe in njegovemu pomočniku Žanu Cerarju, pridružil Nedo Miletič, ki je zasedel mesto pomočnika trenerja, pred tem pa vodil selekcijo naših kadetov U17 NK Roltek Dob.

Mesto trenerja vratarjev je zasedel Robert Majdič, ki je pred tem deloval v Domžalah, kondicijski trener pa še naprej ostaja Gašper Šoln.

Na mestu tehničnega vodje ekipe ostaja Janez Avsec, prav tako ni sprememb v medicinski stroki, saj tam še naprej delujeta fizioterapevta Marko Aupič in Jaka Borišek ter zdravnik Marko Starbek.

Igralski kader je bil prav tako deležen sprememb in sicer so se ekipi “Modrih” iz Doba pridružili: vratar Žiga Fermišek, vezist Edvin Krupič, bratu Ivanu Makovcu se je v klubu pridružil tudi branilec Nik Makovec, s posoje iz Lesc pa se je vrnil napadalec Dino Zenkovič. Prav tako sta novinca v klubu Tim Židan, ki je doslej branil barve avstrijskega tretjeligaša FC Mauerwerk, še prej pa igral za Bilje, Olimpijo in Nafto ter Gašper Petek, branilec Radomelj, ki je v minuli sezoni, kot posojen igralec Radomelj, igral v Šenčurju.

Odšli: vezista Tristan Ciglar in Klemen Justin, prvi je odšel v Primorje Ajdovščina, drugi pa k sosedom Mlinarjem v Radomlje. Domžalskemu prvoligašu se je pridružil vratar Gašper Tratnik, svoje nogometne čevlje pa sta »obesila na klin« Denis Petrovič, sicer prvi strelec NK Roltek Dob v minuli sezoni 2. SNL in Matic Čretnik, doslej prvi vratar naše članske zasedbe. Obema smo v Dobu hvaležni za super nogometne predstave in izjemno članstvo v našem klubu, enako velja seveda tudi vsem, ki so odšli ter jim želimo vse dobro tudi v prihodnje.

In v zaključku prispevka še besedo ali dve o odigranih pripravljalnih tekmah. Doslej so odigrali štiri prijateljske tekme in sicer so z 2 : 1 ugnali Rogaško in izgubili z Domžalami 5 : 0 ter s 3 : 1 ugnali NK Šampion Celje. Zadetke za Dobljane so dosegli Nejc Levec, Nik Makovec in Gašper Černe, za goste pa Blaž Kocijan. V sklopu poletnih priprav na Rogli so se pomerili z novim drugoligašem NK Kety Emmy Bistrica iz Slovenske Bistrice in z njim remizirali 2 : 2. Gola za Dobljane sta dosegla Nejc Levec in Dino Zenkovič, pri Bistričanih pa David Panič in Enej Kapun.

  • 20.7 se bodo v Dobu ob 18.uri pomerili z NK Brinje Grosuplje
  • 23.7. ob 18 uri pa prav tako v Dobu ob 18 uri z NK Rudar Velenje

13. zaporedna sezona NK Roltek Dob v 2. SNL se bo pričela konec julija, v 1. krogu pa bodo Dobljani doma gostili NK Fužinar Ravne.

Avtor: Gregor Horvatič, Press NK Dob; Foto: Lado Vavpetič

Tagi