Dobljani z igralcem manj ugnali koroški Fužinar

Članska ekipa NK Roltek Dob je v 11. krogu doma gostila ekipo NK Fužinar iz Raven na Koroškem ter jo po trdem boju ugnala s 3:2.

Gostje so zelo hitro prišli do vodstva z 1:0, ko je za to poskrbel Vice Kendeš.  Dobljani so uspeli relativno hitro rezultat izenačiti na 1:1, ko je bil uspešen Denis Petrovič in sicer v 12. minuti tekme.

V 25. minuti tekme so imeli Dobljani izjemno priložnost za povišanje rezultata, a je domači kapetan Klemen Kunstelj po dosojeni 11 metrovki streljal previsoko in žogo poslal čez gol, “Modri” iz Doba pa so se ob premoru morali zadovoljiti le z remijem. Sprijazniti pa so morali tudi z dejstvom, da jim bo v nadaljevanju zelo težko, saj je po napaki obrambe Žiga Avbelj skušal zaustaviti gostujočega napadalca, a je to, po mnenju glavnega sodnika Roberta Ponisa, storil na nepravilen in pregrob način, zato ga je le-ta predčasno poslal “pod prho”.

V 2. polčasu so Dobljani kljub nogometašu manj na igrišču, nadaljevali s pritiskom na gostujočo obrambo in v 52. minuti tekme je po izjemnem strelu z glavo med strelce vpisal Dino Zenkovič ter Dobljane popeljal v vodstvo z 2:1. A veselje je trajalo pri domačih le 6. minut, saj je Matevž Turkuš dosegel gol za Fužinar in rezultat je bil izenačen na 2:2.

Po številnih priložnostih, ki so se zvrstile na obeh straneh, pa je odločitev padla v zadnjih “izdihljajih” tekme in sicer na veselje domače ekipe, saj je naš super nogometaš Kristijan Šipek dosegel gol za končnih 3:2 in Dobljani so se veselili novih 3. točk na prvenstveni lestvici 2. SNL.

Čestitke našim “Modrim” junakom za srčen boj do zadnjega sodnikovega piska in seveda za zmago!

11. krog II.SNL

NK ROLTEK DOB : NK FUŽINAR RAVNE 3 : 2 (1 : 0) FT
Petrovič (12′), Zenkovič (52′), Šipek (90’+) ;  Kendeš (3′), Turkuš (58′)

📸📝Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob

Tagi