Djuranović prevzema mladince

Na začetku novega leta je prišlo do spremembe v MNC Domžale! Selekcijo U19 bo odslej vodil Dejan Djuranović, ki je na mestu glavnega trenerja zamenjal dolgoletnega stratega Darka Birjukova. Slednji pred nadaljevanjem sezone prevzema člansko moštvo NK Dob.

“Z novim letom se vračam na trenerski položaj in izziva se zelo veselim. Lahko povem, da sem moštvo mladincev v prvem delu sezone podrobneje spremljal, si ogledal kar nekaj tekem in to mi bo zagotovo v pomoč. Vem, kako je sodelovati s Simonom Rožmanom, pa tudi s športnim direktorjem Senijadom Ibričićem. Ideje in cilji so znani. Vsi skupaj želimo narediti korak naprej pri razvoju mladih nogometašev in z delom je potrebno začeti takoj. Osnova je dobra, MNC je že dolga leta zelo dobro organiziran, vselej pa se lahko napreduje, sploh pri delu z mladimi. Domžale iz leta v leto dokazujejo, da je to prava pot in tako bo tudi v prihodnje,” je ob vrnitvi povedal Dejan Djuranović, ki je na članski klopi rumene družine deloval med aprilom 2020 in majem 2022. Nove varovance bo prvič pozdravil v sredini januarja. Tedaj se bodo namreč začele zimske priprave kadetov in mladincev.

”Projekt Dob je za nas zelo pomemben, zato smo se hitro odzvali, ko so nas pri NK Dob prosili, da bi jim Darko Birjukov prišel pomagati pri obstanku v ligi. Darkotu se iskreno zahvaljujemo za odlično opravljeno delo v zadnjih letih, številne naslove državnega prvaka in redno igranje v mladinski ligi prvakov. Dosegal je zares velike stvari. Sodelovanje bo sedaj potekalo v malce drugačni obliki, a se ga prav tako veselimo,” pravi vodja MNC Luka Livojević.

Nadaljeval je: ”Na srečo imamo v klubu vrhunske strokovnjake. Eden izmed njih je Dejan Djuranović, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. V preteklosti je že odlično sodeloval s Simonom Rožmanom, delo MNC in članov pa želimo v prihodnje povsem poenotiti. Dejan bo tako mladinski trener in strokovni vodja selekcij U15, U17 in U19 v navezi s Simonom in Senijadom. Pri vodenju mladincev mu bo pomagal Jernej Javornik. Birjukovu bosta na Dobu v pomoč Dejan Milić in Juninho. Vsem bi se rad zahvalil za vložen trud. V MNC Domžale pred nadaljevanjem sezone pripravljamo še nekaj sprememb, s katerimi bomo poskušali delo in profesionalnost dvigniti na še višji nivo ter tako omogočiti mladim talentom še boljše pogoje za razvoj,” je povedal Livojević.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi