Djuranović po zmagi nad Aluminijem

Domžalčani so z drugo zaporedno zmago skočili na peto mesto 1. SNL. Dvoboj z Aluminijem se je sicer začel po željah gostov, toda za preobrat sta poskrbela Arnel Jakupović, ki je na šestem mestu večne klubske lestvice ujel Nenada Protego (29 golov), in dvakratni strelec Mitja Ilenič.

Glavni trener Dejan Djuranović: “Glede na postavitev tekmeca smo pričakovali igro na preskok. Na takšen način so gostje tudi povedli, smo pa v tej akciji slabše zaprli prostor napadalcu, ki je prišel do druge žoge. V naslednjih minutah smo pokazali dobro reakcijo. Fantje so nadaljevali z želenim ritmom, tekmovalnostjo in še pred odmorom poskrbeli za preobrat. Ko ti to uspe, je bistveno lažje igrati, smo pa tudi v drugem polčasu imeli dogajanje pod nadzorom. Hoteli smo doseči tretji gol, to nam je uspelo, na roko pa nam je šla tudi izključitev pri Aluminiju. V zaključku smo tako priložnost za igro ponudili vsem mladim igralcem (Emir Saitoski, Nick Perc, Mark Strajnar, Nikola Jovićević), si obenem ustvarili še nekaj lepih priložnosti, zato je zmaga zaslužena.”

O mirnosti, ki je v preteklosti ni bilo: “Tekmujemo, da bi bili čim višje. Trenutno smo na petem mestu in res je, da nam je v preteklih tednih manjkalo več takšne mirnosti, kot smo jo videli danes, toda to narekuje rezultat. Ko gre ekipi dobro, se vse odvija v tvojo smer. Igralci so posledično bolj sproščeni, ko se tekma lomi oziroma si v zaostanku, pa je reakcija ekipe drugačna. Časa za analizo bo dovolj. Najprej želimo odigrati še tri tekme in na njih iztržiti čim več.”

O predstavi 17-letnega Ileniča: “Lahko smo zadovoljni in srečni, da ga imamo. Med zimskim premorom je pokazal konkurenčnost, v spomladanskem delu sezone pa iz kroga v krog dokazuje kvaliteto. Tudi njemu se je sicer zgodil manjši padec po uvodnih šestih, sedmih tekmah, toda to je normalno. Fant je maksimalen na vsakem treningu, pri teh letih in takšnemu ritmu tekem je strokovnemu vodstvu vselej na razpolago. Ne samo da zdrži, hkrati tudi izpolnjuje vse naloge. Tokrat je bil nagrajen za pogum, predrznost in napadalno usmerjeno predstavo. Prihajal je pred gol nasprotnika in s tem pokazal, kako želimo videti igro bočnih branilcev, zato čestitke njemu in celotni ekipi.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi