Dario Kolobarić, NK Domžale: “Vedno je lahko še bolje”

PLTS, 18. Kolo: Domžale - Aluminij 2:1

Kolobarić osmič letos (skupno desetič), za zmago je zadel Karič! Nogometaši Domžal so na domačih tleh bili boljši od Aluminija. Rdeče beli so si v prvem polčasu pripravil kar nekaj obetavnih priložnosti, toda v nadaljevanju je odločila prevlada rumenih bojevnikov. S šesto zmago v sezoni imajo varovanci Dejana Djuranovića sedaj 24 točk.

Strelsko razpoloženi Dario Kolobarić, ki je bil doslej v državnem prvenstvu natančen osemkrat, dva zadetka je dosegel tudi na pokalni tekmi z Ilirijo, je po srečanju v Športnem parku Domžale dejal: ”Tekmo smo zelo dobro začeli. Po lepi podaji Piška sem se nemudoma odločil za strel in zadel še osmič v sezoni. Prve minute po zadetku so bile mirne. Nad dogajanjem smo imeli nadzor, nato pa nas je prejeti zadetek presenetil. Gostje so nas močno stisnili, prišli so do kar nekaj nevarnih priložnost, zadeli tudi prečko, toda rezultat se na našo srečo ni obrnil v njihovo prid. Odgovorili smo s strelom Ibričića, ki je za las zgrešil vrata, drugi polčas pa je minil povsem nasprotno. Aluminij smo z agresivno igro odlično zaustavili in zelo hitro tudi zadeli za 2:1. Takoj za tem je sledil penal, ki žal ni predčasno odločil zmagovalca, a kljub temu smo nadaljevali zelo zbrano in vknjižili izredno pomembno zmago.”

Ob Đorđeju Ivanoviću, napadalcu Olimpije, je 20-letni Kolobarić najuspešnejši nogometaš aktualne prvoligaške sezone. Oba imata na svojem računu osem zadetkov in tri asistence: ”Vedno je lahko še bolje, toda tega sem zares vesel in nadejam se, da bom z uspešno strelsko formo nadaljeval tudi v prihodnje oziroma na zadnji tekmi v letošnjem letu. Kot sem že dejal, tukaj sem, da dosegam zadetke in v tem preprosto uživam. Strokovno vodstvo mi zaupa vse od začetka sezone, s soigralci se odlično razumemo. Rezultat uspešnega dela se pozna. Na zadnjih letošnjih treningih se moramo sedaj najprej dobro spočiti, nato pa disciplinirano pripraviti na nedeljsko domačo tekmo z Bravom, ki je znova zelo pomembna.”

”Razlike na lestvici so zelo majhne, zato se lahko položaji hitro premešajo. Četrtouvrščeni Koper nam v tem trenutku beži za tri točke, obenem so zelo blizu tudi Celje, Tabor Sežana in Bravo. Prav z Ljubljančani se bomo pomerili v nedeljo in poskrbeti moramo, da leto zaključimo na najboljši možen način. Potrebno je biti konstanten. V zadnjem mesecu je bilo namreč na sporedu veliko tekem, sedaj pa je pred nami še zadnja in dve zaporedni zmagi bi predstavljali popolno popotnico pred vstopom v novo koledarsko leto, v katerem bomo lovili najvišja mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije,” je sklenil odlični Kolobarić.

Domači spopad 18. kola je v celoti odigral tudi Janez Pišek. Robustni vezist je prišel do 150. prvoligaškega nastopa, 110 jih je zbral v dresu Celja, 40 pa v Domžalah. Še pred začetkom dvoboja je športni direktor Domžal Matej Oražem, s strani direktorja Aluminija Boruta Arliča, prejel darilo ob domžalski 100 letnici kluba. Hvala!

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi