Daniel Offenbache okrepil domžalsko sredino

Na zadnji dan prestopnega roka je vrste Domžal okrepil 30-letni avstrijski vezist Daniel Offenbacher. Nekdanji član Salzburga, Sturm Graza, Wolfsbergerja in nazadnje prvoligaša Rieda je z rumenimi podpisal dveletno pogodbo.

Športni direktor Senijad Ibričić”Nemudoma po poškodbi Zenija Husmanija, zaradi težav s kolenom bo manjkal najmanj dva meseca, smo se morali odzvati in poiskati zamenjavo v zvezni vrsti. V Danielu smo našli izkušenega vezista, ki je med avstrijsko elito odigral več kot 200 tekem. Ekipi bo dodal kvaliteto, mirnost in organiziranost. S svojim znanjem bo obenem pomagal mladim igralcem, trenerju Rožmanu pa bo na voljo že v naslednjih dneh, ko bo tudi opravil prvi trening z moštvom. Lahko potrdim, da to ni zadnji prihod. Časa ni več veliko, a dogajalo se bo še v obeh smereh.”

Offenbacher v Slovenijo prihaja kot prost nogometaš. V dosedanjem delu kariere je na skupno 338 tekmah v vseh tekmovanjih vpisal 26 golov in 35 asistenc. Največ časa, polne tri sezone, je Daniel Offenbacher med letoma 2013 in 2016 preživel v vrstah Sturma, v zadnjih dveh sezonah pa je majico Rieda oblekel na 52 tekmah. Novopečeni Domžalčan je v preteklosti ob Salzburgu, kjer je dokončal nogometno šolanje, in Wolfsbergerju nastopal še za BW Linz, W. Neustadt, Suduvo, Hermannstadt in mlade reprezentance Avstrije.

Willkommen, Daniel!

Besedilo in foto: Nejc Berce/NK Domžale

 

Tagi