Članska selekcija ŽNK Radomlje Medex do tretje zmage v nizu

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v sedmem krogu ŽNL Triglav Zdravje dobila še tretjo zaporedno preizkušnjo. Rumene so z zadetki Jone Javorič, Katarine Gadnik in Špele Gerbec premagale ŽNK Krim.

Radomljanke so dvoboj z Ljubljančankami odprle odločno, saj so povedle po manj kot dve minutah igre. Margit Kosirnik je podala z desne strani igrišča, ob oddaljenejši vratnici pa je akcijo pozorno spremljala Jona Javorič, ki je z bližine dosegla še tretji gol v letošnji sezoni. Krimovke so po prejetem zadetku strnile vrste in se osredotočile na branjenje, ob dveh obrambnih linijah pa ni bilo enostavno prihajati do priložnosti.

Gostujoča vratarka Manca Kavšek je v 20. minuti, po prostem strelu Ule Omerzu, žogo odbila v prečnik, po pol ure igre pa je zapretila še Margit Kosirnik. Podajalka za prvi zadetek se je po preigravanju že znebila spremstva, a je bila nato na mestu vratarka Manca Kavšek. Le-ta je bila na pravem mestu tudi tik pred odmorom, ko je po podaji Ane Gerljolj poskušala Katarina Gadnik.

Se je pa Katarina Gadnik osmič v aktualnem prvenstvu veselila v tretji minuti drugega polčasa. Kapetanka ŽNK Radomlje Medex je mojstrsko sprejela dolgo podajo Ule Omerzu, nato pa z vrha kazenskega prostora zadela pod prečnik gola Krima. V nadaljevanju drugega polčasa so bile v napadu aktivnejše tudi Ljubljančanke, vendar proti vratom Žive Galjot niso sprožile nevarnejšega udarca.

V 84. minuti je ekipo Krima reševal okvir gola, ki ga je po strelu z leve strani kazenskega prostora še drugič zadela Ula Omerzu. Je pa Celjanka štiri minute kasneje še drugič podala za gol, Špela Gerbec, ki je bila hitrejša od gostujoče vratarke, pa je debi v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex kronala z zadetkom.

»Lepo je zmagovati, tretja zmaga v nizu nam veliko pomeni, predvsem za samozavest deklet. Veseli smo in zadovoljni, da smo uspeli zmagati še eno tekmo. Potek srečanja je bil pričakovan, znova smo morali večino tekme napadati na postavljeno obrambo, kar ni enostavno. Mislim, da smo to počeli dokaj dobro in potem tudi rutirano zmagali,« je po tretji zaporedni zmagi dejal Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

Radomljanke bodo v sredo odigrale pokalno preizkušnjo, v četrtfinalu tekmovanja bodo gostile ŽNK Ljubljano. Dvoboj v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 14. uri.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK KRIM 3:0 (1:0)

Strelke: Jona Javorič (2′), Katarina Gadnik (48′), Špela Gerbec (88′).

ŽNK Radomlje Medex: Žiga Galjot, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Margit Kosirnik, Jona Javorič (62′ Špela Gerbec), Brina Omejec-Židan (80′ Nika Hojč), Monika Kastelec, Ana Gerjolj (69′ Taia Doles), Katarina Gadnik, Nika Bazjak, Lara Volavšek (69′ Karmen Ulbin). Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Krim: Manca Kavšek, Rubi Krmelj (64′ Briza Joy Bohne), Tara Novak, Neža Hvala, Erisa Šabanaj, Brigita Kokalj, Katja Pikš, Ariel Marie Stolz, Patricija Kenda, Ajda Zalezina (70′ Ana Makovec), Natalia Blagojević. Trener: Žiga Grgasović.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi