Članska ekipa ŽNK Radomlje v nedeljo za prvo zmago sezone

ŽNK Gažon je četrti ligaški nasprotnik članske ekipe ŽNK Radomlje Medex v letošnji izdaji ŽNL Triglav Zdravje. Rumenosrčne bodo v nedeljskem popoldnevu na domači zelenici napadale prvo zmago v sezoni 2023/24.

Primorska zasedba iz Gažona, kraja nad Izolo in Koprom, se bo v članski konkurenci prvič zoperstavila Radomljankam, ki so v prejšnjem krogu po dveh neodločenih rezultatih izgubile dvoboj z ŽNK Ljubljano. Ekipa iz slovenske Istre je v krstno člansko sezono vstopila z zmago na tekmi s Krimom – za slavje Gažona je zadela Dorina Kiralj, nato pa je izgubila z Muro, Olimpijo in nazadnje še s Cerkljami.

Tudi Radomljanke imajo za zdaj na svojem računu en dosežen zadetek, po dveh remijih z začetnim rezultatom je strelski post na tekmi z ŽNK Ljubljano po akciji z Najo Poje Mihelič prekinila Jona Javorič. Rumene so se po tem, ko so deset minut pred koncem dvoboja načele mrežo nasprotnic, sprostile in si priigrale še nekaj lepih priložnosti, med drugim so neupravičeno ostale brez drugega doseženega zadetka.

Jona Javorič se je pred nedeljskim spopadom v Športnem parku Radomlje še enkrat ozrla na zadnjo odigrano ligaško preizkušnjo: »Seveda nismo zadovoljne s tekmo, saj bi moral biti rezultat na naši strani. Doseženi zadetek pa ima velik pomen, tako na osebni kot ekipni rasti, saj je to nekakšen prelomni trenutek, da jih na naslednjih tekmah dosežemo še več.«

Dve točki s treh tekem sta manj, kot si je ekipa zaslužila glede na prikazano igro, v taboru Radomelj pa so odločeni, da se v nedeljo razveselijo treh točk. Kljub želji pa tudi Jona Javorič poudarja, da preizkušnja ne bo enostavna: »Verjamem, da tudi tekma z Gažonom ne bo lahka. Načrt, da pridemo dobimo srečanje, je v osnovi enostaven, biti moramo povsem osredotočene v obrambi in v zaključku napada.«

Dolgoletna članica ŽNK Radomlje je za člansko ekipo debitirala v začetku letošnjega leta, spomladi pa je igrala predvsem na položaju bočne branilke. Z novo sezono se je hitra šestnajstletnica pomaknila bližje golu nasprotnic. »Položaja v letošnji in prejšnji sezoni se kar precej razlikujeta, tudi glede na višji pritisk nasprotne ekipe. Sem pa na to navajena že iz kadetske selekcije, tako da je bila menjava igralnega mesta zaradi tega precej lažja,« pred desetim nastopom v ŽNL Triglav Zdravje pravi Jona.

Čeprav gre za igralko generacije 2006, Jona v slogu izkušenih nogometašic poudarja, da mladost ekipe ne sme biti izgovor za rezultate: »Res je, ekipa je mlada, vendar tega ne smemo izkoriščati kot izgovor. Želimo konkurirati najmočnejšim ekipam v državnem prvenstvu in si priboriti čim višje mesto na ligaški lestvici.«

Jona in soigralke vas v nedeljo vabijo, da jih ob 16:30 podprete v Športnem parku Radomlje, dvoboj bo pospremila tudi kamera NZS.

ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi