Članska ekipa ŽNK Radomlje se od avgusta poslavlja z zmago

Rumenosrčne so bile na prvi domači preizkušnji sezone 2021/22 boljše od Ptujčank

V mreži ŽNK DoxaKey je končalo sedem žog, štiri že v uvodni četrtini srečanja. Že v osmi minuti se je stotega zadetka na članskih tekmah pod okriljem NZS veselila Zala Kuštrin, ki je zadela po podaji Maše Osojnik. Primorka se je v praktično naslednjem napadu znašla v vlogi asistentke, njeno podajo pred gol je izkoristila Ines Krajnc.

V 14. minuti je po podaji Korine Janež zadela Eva Vodušek, le tri minute zatem se je štajerska mreža tresla še četrtič. Maša Osojnik je preigravala na desni strani igrišča, po predložku v kazenski prostor pa je zadela Zala Kuštrin. Izid polčasa je v 43. minuti postavila Ines Krajnc, ki je ptujsko vratarko premagala z nekakšnim lob udarcem.

Neža Forštnarič se je v drugem polčasu izkazala z nekaj posredovanji, rumena četa pa je v 58. klonila po novem strelu Zale Kuštrin. Najboljša klubska strelka minule sezone je izkoristila najstrožjo kazen. Hitra napadalka je po spretnem sprejemu žoge v 69. minuti tekme zadela še četrtič in postavila končni izid srečanja.

Dodajmo še, da so dekleta prvič zaigrala v novih dresih, v drugem polčasu pa smo doživeli še lepo presenečenje v režiji prijateljev Katarine Gadnik. Skupina, ki smo jo poimenovali kar “Fan club Bala”, je našo Primorko presenetila z nekaj transparenti ob igrišču. Ogledate si jih lahko v priloženi fotogaleriji.

“Čestitke puncam za prikazano igro in zasluženo visoko zmago. Kot trenerja me veseli dejstvo, da naša igra postopoma lepo napreduje. Kljub temu pa imamo v fazi napada še veliko prostora za napredek. Predvsem moramo biti še bolj mirni na žogi in se še bolj smiselno odkrivati v prazne prostore, saj bo na tak način naša igra postala še bolj povezana, kombinatorna in učinkovita. V nov teden vstopamo z dvema lepima zmagama ter polno paro motivacije in zagnanosti za delo, saj nas naslednji vikend čaka nov, zahteven izziv,” po drugi zmagi v nizu pravi Aljaž Gornik.

Uspešen vikend sta dopolnili tudi selekciji DU15 in DU17. Kadetinje so v prvem krogu državnega prvenstva dobile obračun z ŽNK Šentjur (0:10), starejše deklice pa so bile po preobratu s 3:2 boljše od ŽNK Ledine.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK DOXAKEY 7:0 (5:0)
Strelke: Zala Kuštrin (8′, 17′, 58’/11m, 69′), Ines Krajnc (9′, 43′), Eva Vodušek (15′)

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Maša Osojnik (66′ Nina Sofia Mc Quarrie), Korina Lara Janež, Zala Kuštrin, Eva Vodušek, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (46′ Neli Hofman), Nina Mele, Kličić Ajda (46′ Daša Dolenšek), Maruša Jereb (85′ Margit Kosirnik), Ines Krajnc (72′ Ana Černelič). Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Doxakey: Neža Forštnarič, Lea Žunkovič (46′ Erzana Krasniqi), Ana Fluher, Tina Hvalec, Nuša Štumberger, Tajda Tušek, Aneja Lorbek, Eva Vidovič (71′ Hana Jelen), Anja Lončarič (64′ Anja Lončarič), Nuša Forštnarič, Špela Pernek. Trener: Uroš Šmigoc.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar

Tagi