Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex v prvem krogu z igro, ki obeta

Za začetek delitev točk na zahtevnem gostovanju. Mlada članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v Velesovem prikazala obetavno predstavo, si ustvarila precej priložnosti, od zmage pa so jo nekajkrat delili centimetri.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je v novo sezono podala s pošteno spremenjeno in pomlajeno ekipo, začetna enajsterica v prvem krogu ŽNL Triglav Zdravje je štela vsega 18,1 leta. Ob Brini Omejec-Židan, ki je debitirala v članskem prvenstvu, je v začetni enajsterici članske selekcije prvič zaigrala tudi Taia Doles.

Pred novo sezono se je od radomeljske sredine poslovila osmerica deklet. Vratarki Taja Vrhovnik in Maja Zajc sta se v želji po večji minutaži pridružili Primorju oziroma Cerkljam, Sara Gradišek in Tinkara Testen pa sta s prestopom v Italijo okrepili zasedbo bivših Radomljank v tujini. Maja Madon, Maša Osojnik in Laura Šenk so se preselile k Olimpiji, Noelle Vilčnik pa je oblekla dres Mure. Naslednice v rumeni opravi so v prvem krogu prvenstva dokazale, da so zmožne prevzeti breme na svoja pleča.

Uvod tekme je bil dokaj izenačen, Nuša Vidrih pa v sedmi minuti ni imela težav s prostim strelom Marcele Kos. Radomljanke so prvič zapretile minuto kasneje, ko je Taia Doles s podajo v prostor zaposlila Ulo Omerzu, a je bila Živa Mikložič na pravem mestu. V 31. minuti je z razdalje poskušala Ula Omerzu, vendar zaključni udarec ni bil dovolj natančen. Prav Uli Omerzu se je v 39. minuti ponudila nova priložnost, po strelu z leve strani kazenskega prostora pa je domača vratarka žogo s skrajnimi močmi izbila v kot.

Radomljanke so odlično odprle drugi polčas, po kotu Ule Omerzu je z glavo streljala Katarina Gadnik, Maja Zajc pa je žogo preusmerila v prečnik. Cerkljanke so takoj zatem izpeljale protinapad, a Nuša Vidrih ni imela težav s strelom Žive Mikložič. Nika Bazjak pa je odlično posredovala v 57. minuti. ob protinapadu Varje Špiler. V 74. minuti srečanja je po levi strani prodrla Naja Poje Mihelič, a je nato streljala preko vrat.

Naja je v štiri minute kasneje z odlično podajo našla Margit Kosirnik, ki pa je z vrha kazenskega prostora neovirana streljala mimo desne vratnice. Le nekaj sekund kasneje je Naja Poje Mihelič poskušala še sama, a je bila Maja Zajc na mestu. Ista igralka je v 85. minuti še enkrat sprožila z roba kazenskega prostora, vendar merila preko vrat. V 89. minuti je Neža Čebašek v čisti situaciji za zadetek s prekrškom zaustavila prodor Jone Javorič, a je prejela zgolj rumeni karton, Maja Zajc pa je ukrotila prosti strel Ajde Zajc.

»Za nami je izredno zahteven vstop v novo sezono. Zahtevno gostovanje na težkem naravnem igrišču, po dolgem času je bilo znova zelo vroče, pogoji pa zelo zahtevni. Ne glede na to smo zelo zadovoljni s tem, kar so dekleta prikazala. Igrala so to, kar treniramo, imele so pravo miselnost, bile so kompaktne v obrambi, v napadu pa so si kljub vsemu na težkem igrišču ustvarile dovolj lepih priložnosti za zadetek. Iz tega vidika smo zadovoljni, malce manj pa s tem, da nismo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile. Vseeno tekmujemo, igra se za točke in zmage, glede tega pa moramo v prihodnosti narediti napredek. Je pa to razumljivo, saj je ekipa precej prenovljena, v prvi enajsterici sta prvič zaigrali dekleti generacije 2007. Izkušnje bodo tiste, ki bodo pripomogle k temu, da bomo v prihodnosti zadeli iz teh priložnosti,« je po uvodnem krogu ŽNL Triglav Zdravje dejal trener Aljaž Gornik.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v drugem krogu prosta, v tretjem, ki bo predvidoma odigra 27. avgusta, pa bo gostila ptujsko Dravo.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje; Video: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi